Jochem Myjer Beeld © ANP

Jochem Myjer maakt nieuwe theatershow voor in 2023

15 november 2022 08:20

Jochem Myjer (45) werkt aan een nieuwe theatershow. Het wordt zijn zesde solovoorstelling, de eerste sinds zijn bejubelde show 'Adem in, Adem uit', die hij tussen 2016 en 2019 speelde. Het thema van de nieuwe voorstelling wordt 'samen'. Dit is, niet toevallig, ook het thema van het derde Gorgels-boek van zijn hand dat dinsdag verschijnt.

"Er is een enorme polarisatie in de samenleving"

"Er is een enorme polarisatie in de samenleving", vertelt Jochem in een nieuwe aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast, die dinsdag online is verschenen. "Terwijl je samen altijd sterker dan alleen bent. Dat zag ik in coronatijd ook in de maatschappij. Je las allemaal rotdingen in de kranten. Maar op heel klein niveau zat toch iedereen boodschapjes voor de buurvrouw te halen." De cabaretier creëert naar eigen zeggen zowel in boeken als in voorstellingen 'een wereldbeeld waar ik zelf in zou willen leven'. "Ik creëer het liefste een wereld waar ik gelukkig van word." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jochem Myjer gaat zelf stemmen inspreken voor Gorgels-film

Impresariaat De Keet bevestigt desgevraagd dat de cabaretier op dit moment een nieuwe voorstelling schrijft. Het is de bedoeling dat de tournee van de nog titelloze show in 2023 van start gaat. Er zijn nog geen data vastgelegd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jochem Myjer herkent zich niet in Liefde Zonder Grenzen-rol Yolanthe

Jochem onderging in 2011 een risicovolle operatie nadat een tumor in zijn ruggenmerg was ontdekt. Sindsdien heeft hij minder energie en moet hij bewuster met zijn tijd omgaan. De cabaretier heeft al vaker aangegeven dat hij van plan is in de toekomst minder op het podium te staan dan in de afgelopen twintig jaar.

De komiek won in 1997 het Groninger Studenten Cabaret Festival en geldt inmiddels als een van de grootste cabaretiers van Nederland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!