Margot Robbie Beeld © ANP

Margot Robbie wilde na doorbraak stoppen met acteren

15 november 2022 13:15

De roem die gepaard ging met de doorbraak van Margot Robbie (32) in 2013 heeft er bijna voor gezorgd dat ze stopte met acteren. Dat vertelt ze in een uitgebreid interview met 'Vanity Fair'. "Er gebeurde iets in die eerste fase en dat was best wel vervelend."

"De hoogtepunten zijn heel erg hoog, en de dieptepunten zijn heel, heel erg laag"

De Australische actrice brak door met haar rol in The Wolf of Wall Street, waarin ze te zien was naast onder anderen Leonardo DiCaprio, Jonah Hill en Matthew McConaughey. "Ik kan mij herinneren dat ik tegen mijn moeder zei: 'Ik denk niet dat ik dit wil doen.' En ze keek me aan en zei: 'Schat, ik denk dat het daar te laat voor is.' Toen realiseerde ik mij dat er alleen nog maar een weg vooruit was."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Margot Robbie: 'Vrouwelijke Pirates of the Caribbean-film komt er niet'

Vooral het omgaan met paparazzi heeft ze moeten leren, zegt Margot tegen Vanity Fair. Ze heeft bijvoorbeeld ook haar accounts op sociale media verwijderd. Maar nog altijd voelt ze zich niet helemaal op haar gemak in haar baan en de wereld waarin ze zich begeeft. "De hoogtepunten zijn heel erg hoog, en de dieptepunten zijn heel, heel erg laag. En ik denk dat als je geluk hebt, je uiteindelijk ergens in het midden uitkomt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook Margot Robbie maakt comeback in slotaflevering Neighbours