Beeld © ANP

Lucas & Steve ondanks 'besmet WK' zin in Huis van Oranje

16 november 2022 07:00

Lucas de Wert, de ene helft van het dj-duo Lucas & Steve, kijkt ernaar uit om tijdens Huis van Oranje op te treden rond de wedstrijden van het Nederlands elftal. Hoewel hij erkent dat het een 'besmet WK' betreft, ziet de artiest de optredens in AFAS Live en de Johan Cruijff ArenA als een mooie kans om er een knallend festivalfeest van te maken. Dat moet mede lukken met het officiële anthem dat het duo voor de KNVB en Huis van Oranje heeft gemaakt.

"Ik hoef gelukkig niet zelf te voetballen"

"Ik hoef gelukkig niet zelf te voetballen, maar ik leef net als de rest van Nederland wel heel erg mee met het elftal", zegt Lucas tegen het ANP. "Het is een nationaal evenement waarbij iedereen op het puntje van z'n stoel zit. Ik heb er heel veel zin in, het wordt sowieso fantastisch. We gaan er een knallend feest van maken."

Voor Lucas voelt het evenement 'zeker wel als een festival' aan. "We gaan proberen om er een festivalsfeer neer te zetten, dat is wat je wilt. Ik ben me er wel heel erg van bewust dat de feestvreugde afhangt van de prestaties op het veld, maar ik hoef niet veel meer te doen als ze de sterren van de hemel spelen", lacht de artiest die op 29 november in de rust van het afsluitende groepsduel tegen Qatar optreedt en ook tijdens de andere groepsduels het podium betreedt.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dochter Linda de Mol wil juist naar WK om 'vrouwonvriendelijk' Qatar

Het nummer dat Lucas & Steve maakten, is bedoeld als officieel nummer voor de KNVB en Huis van Oranje. Maar niet per se alleen voor het aanstaande WK, benadrukt Lucas. "Het is achter de piano geschreven met de doelpunten die Nederland gaat maken in gedachten, we probeerden alle actie voor ons te zien. Dat hopen we terug te horen in het liedje. Maar we maakten dit anthem niet alleen voor dit toernooi, ik hoop dat het nog jaren meegaat", aldus Lucas.

"Het is een besmet WK, daar moet je over nadenken bij dit toernooi", vervolgt de artiest. "Het had daar nooit georganiseerd moeten worden, het is verschrikkelijk wat er gebeurt en we zijn er heel erg op tegen. Maar dit nummer is gelukkig wat langer houdbaar en voor Nederland en de supporters gemaakt, niet voor Qatar. Hopelijk gaat het nog vele jaren mee."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Mart Hoogkamer kiest Mijn oranje hart als WK-lied

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!