Donny Roelvink Beeld © ANP

Donny Roelvink geïnteresseerd in islam na ongeluk: 'Ik geloof in een hoger iets'

21 november 2022 08:39

Model en acteur Donny Roelvink (25) is zich, net als zijn broer Dave (28), steeds meer aan het interesseren in de islam. Het ongeluk eerder dit jaar, toen hij werd overreden door een Hummer, heeft bijgedragen aan het gevoel dat er 'een hoger iets' moet zijn. Dat vertelt de realityster uitgebreid in gesprek met FunX-dj Fernando Halman (41) in zijn YouTube-serie 'RealTalks'. De lange aflevering met Donny is zondagavond online gezet.

"Ik heb altijd al dingen gevoeld"

Donny draaide in juni een fitnessvideo met vrienden en werd overreden door een Hummer. Hij belandde in het ziekenhuis met vijf gebroken ribben en een klaplong. Het model moest wekenlang herstellen. Het gesprek met Fernando is de eerste keer dat Donny uitgebreid over het ongeluk praat.

"Ik heb altijd al dingen gevoeld", vertelt Donny. "Ik geloof in een hoger iets, ik heb mij wel vaker verdiept in geloven. Ik heb een vriend die moslim is: ik heb meegedaan met de ramadan, ik ben mee geweest naar de moskee." Eerder deze week vertelde ook zijn broer Dave dat hij in de islam rust heeft gevonden, na een periode vol drank en drugs.

Donny gelooft ook heilig dat zijn oma over hem gewaakt heeft tijdens en na het ongeluk. "Ik heb een tatoeage van haar op mijn arm, er zit nu een litteken door haar hoofd. Ik geloof echt dat zij over mij gewaakt heeft. Als ik 20 kilo lichter was geweest, was ik nu dood geweest."

De aflevering is hieronder te zien. De tekst gaat verder onder de video.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo gaat het met Donny Roelvink na zwaar ongeluk: 'Sterker dan ooit'

De eerste dag na het ongeluk, lag Donny in het ziekenhuis en keek hij naar eigen zeggen alleen maar naar buiten. "Ik ging niet schreeuwen of huilen, ik was niet boos. Ik lag daar alleen maar, in mijzelf gekeerd, en keek naar buiten. Ik dacht: hoe ga ik dit mijn ouders vertellen?"

Pas toen de hele familie een dag later aan zijn bed stond, kwamen de emoties. "Opeens kwam alles naar buiten, wat er was gebeurd. Ik heb de hele dag zitten janken toen mijn vrienden en familie aan het bed stonden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dries Roelvink: 'Video ongeluk Donny krijgt nooit iemand onder ogen'

De ervaring heeft hem uiteindelijk alleen maar sterker gemaakt, twee weken later stond hij alweer in de sportschool. Donny vertelt over zijn jeugd in de schijnwerpers en welk effect dit op hem en zijn broer Dave Roelvink heeft gehad. Ook vertelt hij hoe het kwam dat hij een periode geen contact meer had met zijn broer toen hij overdadig drank en drugs gebruikte.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!