Chris Hemsworth Beeld © Getty Images

Chris Hemsworth last werkpauze in na ontdekking alzheimergen

22 november 2022 09:47

Als Chris Hemsworth (39) er onlangs achter komt dat hij een genetische aanleg heeft om de ziekte van Alzheimer te krijgen, staat zijn wereld even stil. De 'Thor'-acteur heeft grote moeite met het accepteren van de diagnose, maar het doet hem tegelijkertijd ook nadenken over de dood en zijn eigen sterfelijkheid. Daarom heeft hij nu besloten om voorlopig te stoppen met werken.

"Ik ga lange tijd vrij nemen en het leven vereenvoudigen: gewoon tijd doorbrengen met mijn kinderen en mijn vrouw"

Chris komt er tijdens het maken van de Disney+-documentaire Limitless, waarin hij test hoe je als mens langer kan leven, achter dat hij het alzheimergen bij zich draagt. Hierdoor heeft hij acht tot tien keer meer kans op het krijgen van de ziekte van Alzheimer. Een diagnose die hard bij hem is binnengekomen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chris Hemsworth heeft aanzienlijk grote kans op alzheimer

"Mensen vermijden graag het onderwerp dood in de hoop dat ze die op de een of andere manier kunnen vermijden", vertelt hij aan Vanity Fair. "We geloven allemaal dat we er wel uitkomen. Maar als je dan het nieuws krijgt dat heel wat indicatoren erop wijzen dat je op een bepaalde manier tot je einde komt, dan dringt de realiteit wel even door", aldus Chris.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chris Hemsworth feliciteert 'verkeerde' Chris Evans

De acteur is momenteel nog druk bezig met het promoten van de documentaire, maar zodra de promotietour erop zit, neemt hij pauze. "Dan ga ik naar huis. Ik ga lange tijd vrij nemen en het leven vereenvoudigen: gewoon tijd doorbrengen met mijn kinderen en mijn vrouw."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix ruikt succes: strikt Chris Hemsworth voor nog vier films

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!