Claudia de Breij Beeld © ANP

Claudia de Breij over uitblijven eigen reactie DWDD: 'Ik ben van niemand'

23 november 2022 10:40

Veel bekende gasten die jarenlang te zien waren in de talkshow 'De Wereld Draait Door' hebben nog niet gereageerd op het nieuws dat over het programma, en in het bijzonder presentator Matthijs van Nieuwkerk (62), naar buiten is gekomen. Daar brengt Claudia de Breij (47), die vaak te gast was en het programma zelfs eventjes presenteerde, nu verandering in. Al zegt ze eigenlijk heel weinig. Voor nu, althans...

"Ik heb hier zéker iets over te zeggen, maar graag op mijn eigen podium"

'Veel mensen, of nou ja, veel tv-programma’s en andere instanties die om content verlegen zitten, vragen mij naar een reactie op de onthullingen over DWDD', schrijft Claudia in een bericht op Instagram. De cabaretière wil niet dat haar woorden omgetoverd worden tot slechts een soundbite. 'Daar heb ik wat meer ruimte voor nodig', legt ze uit.

En waar heeft Claudia die ruimte? In haar oudejaarsconference. 'Dus dat komt goed uit! Ik heb hier zéker iets over te zeggen, maar graag op mijn eigen podium', vervolgt ze. En dan heeft Claudia ook nog een bericht voor mensen die zeggen dat ze niet reageert omdat het nieuws over BNNVARA en de NPO gaat. 'Wacht maar af. Ik ben van niemand.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rob: 'Woeste reactie van Matthijs op DWDD-artikel lekt vast uit'

Vrijdagavond publiceerde de Volkskrant een artikel over de werkomstandigheden op de vloer en achter de schermen bij de DWDD. Tientallen oud-medewerkers klapten uit de school over hoe het eraan toeging met allerlei eindredacteuren, maar óók met Matthijs van Nieuwkerk. Zij spreken van 'extreme woede-uitbarstingen en vernederingen'.

Als gevolg van alle kritiek heeft Matthijs van Nieuwkerk, presentator van de succesvolle show, inmiddels bekendgemaakt dat hij opstapt bij BNNVARA. De situatie is volgens hem niet houdbaar omdat de omroep openlijk aan hem twijfelt. De NTR maakte dinsdag bekend dat alle programma's rondom de Top 2000 met Matthijs eveneens niet doorgaan.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Matthijs van Nieuwkerk stapt op bij BNNVARA

Rob Goossens is van mening dat Matthijs als een stampvoetende kleuter heeft gereageerd op de woorden van BNNVARA. Waarom hij dat precies vindt, vertelt hij hieronder.

Rob Goossens: 'Matthijs van Nieuwkerk reageert als een stampvoetende kleuter'

07:06

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!