Peter Gillis en Nicol Beeld © ANP

Vriendin Nicol gehoord in mishandelingszaak tegen Peter Gillis

23 november 2022 17:46

Nicol Kremers (32) is afgelopen week gehoord bij de rechter-commissaris in de zaak tegen haar partner Peter Gillis (60). Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan RTL Boulevard. Nu het slachtoffer in de zaak een verklaring heeft afgelegd, kan de zaak inhoudelijk behandeld worden bij de rechtbank.

"De heer Gillis en zijn partner Nicol betreuren dat een incident in de privésfeer in mei van dit jaar heeft geleid tot inschakeling van de politie"

Er ontstond een hele rel na de mishandeling op 29 mei dit jaar. Toen in juli bleek dat Peter een nacht in de cel heeft gezeten, ontkenden zowel Peter als Nicol de mishandeling. Een maand na de berichtgeving bracht de advocaat van Peter naar buiten dat het koppel het voorval ‘betreurt’. “De heer Gillis en zijn partner Nicol betreuren dat een incident in de privésfeer in mei van dit jaar heeft geleid tot inschakeling van de politie. Er is geen aangifte gedaan, en strafvervolging vindt dan ook plaats tegen de wil van alle betrokkenen”, liet raadsman Ton van de Biezenbos weten.

 

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

‘Misbruikzaak Peter Gillis komt niet voorbij in Massa is Kassa’

De verdenking tegen de vakantieparkenmagnaat is flink. Zo zou hij een oorbel uit het oor van Nicol hebben getrokken en haar in de neus hebben gebeten. Opnames van het gesprek met de meldkamer zijn onderdeel van de bewijsvoering tegen Peter. Of er een bekennende verklaring is afgelegd door de realityster bij de politie is onduidelijk. Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen welke verklaring Nicol heeft afgelegd bij de rechter-commissaris. De inhoud daarvan komt aan bod tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Die vindt waarschijnlijk begin volgend jaar plaats.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voice-over Frank Lammers haalt mishandelingszaak Peter Gillis aan

Ex-schoonbroer van Nicol bevestigt mishandeling door Peter Gillis

08:29

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!