Viola Davis Beeld © ANP

Viola Davis neemt zichzelf mee uit eten bij bereiken EGOT-status

24 november 2022 04:15

Viola Davis (57) heeft al een idee hoe ze een eventuele Grammy-winst in februari gaat vieren. De actrice heeft in dat geval de zeldzame zogeheten EGOT-status bereikt en dat is genoeg reden om zichzelf mee uit eten te nemen, zegt ze tegen 'Entertainment Tonight'.

"Normaal vier ik mijn overwinningen niet, maar deze winst zou ik zeker vieren"

Viola is genomineerd voor een Grammy Award in de categorie Best Audio Book en kan zodoende de achttiende persoon ooit worden die een Emmy, een Grammy, een Oscar en een Tony (afgekort EGOT) heeft gewonnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Viola Davis had te maken met racisme tijdens carrière

Viola Davis schittert in The Woman King: 'Zoveel kracht'

03:45

"Dat zou surreëel zijn", vindt de Viola. "Toen ik erover nadacht, dacht ik: als ik dat bereik, neem ik mezelf mee uit eten. Normaal vier ik mijn overwinningen niet, maar deze winst zou ik zeker vieren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Viola Davis vreest reacties op vertolking Michelle Obama in nieuwe serie

Viola kreeg een Grammy-nominatie voor het inspreken van haar eigen memoires Finding Me. Ze won een Oscar in 2016 in de categorie beste vrouwelijke bijrol in de film Fences. Ze had toen al een Tony in de kast staan voor haar optreden in het toneelstuk King Hedley II in 2001. Een jaar voor haar Oscar-winst pakte ze bovendien een Emmy mee voor beste actrice in de serie How To Get Away With Murder.