Kanye West Beeld © ANP

Adidas doet onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag Kanye West

25 november 2022 00:30

Sportkledingmerk Adidas onderzoekt mogelijk grensoverschrijdend gedrag van rapper Kanye 'Ye' West (45). De aanleiding daarvoor is een anonieme brief die bij het Duitse bedrijf binnenkwam. West werkte met zijn merk Yeezy sinds 2015 samen met Adidas, maar die samenwerking werd vorige maand stopgezet vanwege antisemitische uitspraken van de Amerikaan.

Wij nemen de aanklachten echter zeer serieus"

Een woordvoerder van Adidas benadrukt dat het bedrijf niet vast kan stellen of de beschuldigingen in de anonieme brief waar zijn. "Wij nemen de aanklachten echter zeer serieus en hebben de beslissing genomen om onmiddellijk een onafhankelijk onderzoek naar de zaak te starten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-werknemers klappen uit de school over Kanye West: 'Hij liet ons zijn sekstapes zien'

Het Amerikaanse magazine Rolling Stone sprak met tientallen oud-medewerkers van Yeezy en Adidas. Zij beschuldigen Kanye ervan angst te hebben gezaaid. Hij zou medewerkers hebben gemanipuleerd, liet erotische beelden van zijn ex-vrouw Kim Kardashian zien en maakte zich schuldig aan pestgedrag. De leiding van Adidas zou hiervan op de hoogte zijn gebracht, maar 'kneep een oogje dicht' en 'schakelde het morele kompas uit', stellen de oud-medewerkers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Adidas verwacht minder winst na einde samenwerking met Kanye West

De samenwerking tussen Adidas en Kanye West werd al beëindigd vanwege antisemitische uitspraken die Kanye West deed in verschillende interviews en tweets. "Adidas tolereert geen antisemitisme of enige andere vorm van haatspraak. Ye's recente uitspraken en acties zijn onacceptabel, haatdragend en gevaarlijk", schreef het Duitse bedrijf, dat begin deze maand de winstprognose flink naar beneden bij moest stellen als gevolg van de stopzetting van de samenwerking.

'Statement Adidas over Kanye is borstklopperij'

01:34

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!