Matthijs van Nieuwkerk Beeld © ANP

NPO-top gaf Matthijs van Nieuwkerk advies over verklaring

26 november 2022 11:06

NPO-voorzitter Frederieke Leeflang (53) en NPO-directeur Frans Klein (57) hebben Matthijs van Nieuwkerk (62) vorige week advies gegeven over de verklaring die hij had opgesteld naar aanleiding van het nieuws over grensoverschrijdend gedrag bij 'De Wereld Draait Door'. Dat bevestigt een woordvoerder van de NPO na berichtgeving hierover van de 'Volkskrant'.

Leeflang en Klein waren op uitnodiging van de NTR aanwezig bij opnames van de Top 2000 Quiz en spraken Matthijs over de situatie. De presentator stelde in het gesprek 'veel spijt' te hebben. Dat lazen Leeflang en Klein echter niet terug in de verklaring. Zij hebben hem toen geadviseerd dat alsnog op te nemen. Dat er uiteindelijk een nieuwe verklaring kwam, wisten de twee niet. Of Matthijs zijn verklaring veranderde naar aanleiding van het gesprek, is ook niet duidelijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthijs van Nieuwkerk werkt mee aan NPO-onderzoek

De Volkskrant berichtte vorige week dat Matthijs verschillende verklaringen stuurde als reactie op het nieuws over het grensoverschrijdende gedrag. Hij betuigde daarin in eerste instantie geen spijt, wat tegen het zere been was van BNNVARA.

De omroep zei later te twijfelen aan zijn oprechtheid. Dat was voor Matthijs aanleiding om de banden met BNNVARA te verbreken. "Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opvallend oud filmpje Matthijs van Nieuwkerk duikt op

BNNVARA stelde in een reactie daarop dat de omroep een spijtbetuiging 'essentieel' vond. "Daar hoort de erkenning bij dat er over grenzen van (oud-)collega’s is gegaan."

Eerste reactie Matthijs liegt er niet om: 'Doe me een lol!'

05:54

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!