Beeld © ANP

BNNVARA maakt excuses aan medewerkers van DWDD

28 november 2022 17:20

De directie van BNNVARA heeft in een mail excuses aangeboden aan de ruim driehonderd mensen die de afgelopen vijftien jaar aan het programma 'De Wereld Draait Door' hebben gewerkt. Dat heeft een woordvoerder van de omroep bevestigd na berichtgeving van 'Villamedia'. De excuses van Suzanne Kunzeler en Lonneke van der Zee stonden in een mail die vorige week naar alle medewerkers is gestuurd.

"Net waar men behoefte aan heeft"

BNNVARA meldde donderdag al dat iedereen die bij het programma heeft gewerkt is uitgenodigd om te praten over de ervaringen die zij hebben. Oud-medewerkers kunnen gezamenlijk of individueel met de directie in gesprek. "Net waar men behoefte aan heeft", aldus de woordvoerder. De omroep doet geen uitspraken over de reacties die deze mail heeft teweeggebracht, meldt een woordvoerder maandag.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nog niet duidelijk of Top 2000-shows zonder Matthijs doorgaan

De talkshow en presentator Matthijs raakten in opspraak door een artikel van de Volkskrant. Daarin lieten oud-medewerkers zich uit over de 'grensoverschrijdende' werkwijze van Matthijs en de sfeer achter de schermen. Tientallen mensen vielen ziek uit vanwege de werkomstandigheden. Matthijs heeft de samenwerking met BNNVARA inmiddels verbroken.

Rob Goossens geeft mogelijke verklaring voor gedrag Matthijs van Nieuwkerk

06:24
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NPO-top gaf Matthijs van Nieuwkerk advies over verklaring

De NPO heeft een groot onderzoek naar het wangedrag bij DWDD en de hele publieke omroep aangekondigd. Er wordt niet alleen gekeken naar klachten over tv-programma's, maar ook over radiozenders. Het onderzoek wordt geleid door oud-minister Martin van Rijn, maar de exacte vraagstelling van de commissie is nog niet naar buiten gebracht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Talpa reageert op overstapgeruchten Matthijs van Nieuwkerk

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!