Royce de Vries, Yvonne Coldeweijer en Marc van der Linden Beeld © ANP

Royce de Vries sneert naar Yvonne Coldeweijer na 'walgelijke' oproep over Marc van der Linden

28 november 2022 19:55

Royce de Vries (33) heeft een stevig oordeel over een oproep die juicekoningin Yvonne Coldeweijer (35) heeft geplaatst, waarin ze spionnen in een ziekenhuis vraagt om informatie te delen over Marc van der Linden (53). De royaltyjournalist ligt momenteel in het ziekenhuis nadat hij een week geleden een herseninfarct kreeg.

"Hoe hoerig om aandacht kun je zijn?"

Royce laat via Twitter blijken dat hij de oproep van Yvonne uiterst ongepast vindt. 'Even een oproep plaatsen of het ziekenhuispersoneel informatie wil delen over een patiënt… Juicekanalen hebben vaak de mond vol over grensoverschrijdend gedrag van anderen, maar hoe moeten we dit dan noemen?' schrijft de advocaat. In de reacties onder de tweet van Royce schrijven meerdere mensen het een 'walgelijke oproep' te vinden.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Marc van der Linden geeft update vanuit ziekenhuisbed: 'Hoofd koel houden'

Ook Marc reageert op de oproep die Yvonne heeft gedaan. 'Hoe hoerig om aandacht kun je zijn?' vraagt hij zich af vanuit zijn ziekenhuisbed. 'Yvonne roept het personeel op tot plegen van misdaad', gaat hij door. 'Rapporteer die vrouw.'

Yvonne zegt inmiddels al informatie te hebben van 'VUmc-spionnen'. 'Ik wilde gewoon ff weten hoe je aan dat blauwe oog was gekomen, maar ik heb al gehoord dat je op een punt bent gevallen. Veel beterschap', schrijft ze naar Marc.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Marc van der Linden geeft update vanuit ziekenhuisbed: 'Hoofd koel houden'

Een vrouw die werkzaam is in het Amsterdamse ziekenhuis is eveneens ontstemd over de oproep. 'Ik ben hier (als VU/ AmsterdamUMC personeel) maar eigenlijk gewoon als mens gewoon echt woest over. Wat een lage actie dit, bah', schrijft ze.

Een woordvoerder van het VUmc, tegenwoordig Amsterdam UMC, laat desgevraagd aan RTL Boulevard weten dat er voorlopig geen onderzoek wordt ingesteld naar een mogelijk lek door een personeelslid. "Ik kan me niet voorstellen dat er dingen gedeeld zijn", aldus de woordvoerder van het ziekenhuis. "Als wij aanwijzingen krijgen dat informatie gelekt zou zijn via medewerkers, dan komt er onderzoek." Ook tegen Yvonne wordt geen actie ondernomen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!