Benja Bruijning en Anna Drijver Beeld © ANP

Benja Bruijning was niet meteen verliefd op eigen kind: 'Band moet groeien'

30 november 2022 15:24

Acteur Benja Bruijning (39) is in 'Libelle' openhartig over het vaderschap. Zo vertelt hij dat hij niet vanaf moment één verliefd was op zijn dochter Lea. Maar de gelukkige vader is ontzettend blij met zijn rol als familieman.

"Ik wil mijn kinderen de veiligheid bieden die ik van mijn ouders heb gekregen"

In 2016 krijgt het acteurskoppel Benja en Anna Drijver dochter Lea. "Ik had er samen met Anna zelf voor gekozen. In het begin was alles overweldigend, maar wat mensen weleens zeggen, dat ze meteen verliefd op hun kind waren... Nee, dat had ik totaal niet", vertelt de acteur. "Je moet iemand leren kennen, de band moet groeien. Maar ik kan me als beginnende vader geen grote onzekerheden herinneren. Lea's eerste paar maanden waren zorgeloos." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Benja Bruijning is geen fan van social media: 'Wat droevig'

In 2019 zijn ze nog eens ouders geworden, van Jona. Anna en hij hebben een druk leven als acteur. Hoe gaat het dan met de zorg voor de kids? "Anna en ik zijn óf allebei veel aan het werk óf veel vrij." Maar de kinderen staan te allen tijde op plek één. "We willen echt een moeder en vader zijn voor onze kinderen en niet alleen financieel een steentje bijdragen aan hun opvoeding. Er voor hen zijn, dat is voor mij het belangrijkste. Ik wil mijn kinderen de veiligheid bieden die ik van mijn ouders heb gekregen. Van daaruit hebben ze de vrijheid om zichzelf te ontwikkelen. Op mijn geboortekaartje stond: 'Om te worden wie hij is - Benja'. Een beetje pretentieus, maar ook wel mooi en profetisch."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Benja Bruijning in theater te zien met monoloog

De afgelopen tijd heeft Benja alleen voor de kinderen gezorgd, omdat Anna in België aan het draaien was. Benja moest naast zijn werk dus ook de kinderen uit bed halen, naar de crèche en school brengen en 's avonds weer in bed stoppen. "Superleuk, maar ook pittig. Ik wilde zelf eigenlijk ook meteen naar bed als de kinderen erin lagen. Ik ben van nature een beetje lui. Maar dan moest ik nog teksten leren." Gelukkig is Anna nu weer terug in Nederland. En dat is maar goed ook, want Benja staat met zijn bejubelde solovoorstelling Een Leven in de theaters.