Danny de Munk Beeld © ANP

Aangeefster Danny de Munk gaat getuigenverhoor 'strijdlustig' in

1 december 2022 15:30

De vrouw die aangifte van verkrachting deed tegen Danny de Munk (52) is 'strijdlustig' nu zij een getuigenverhoor zal ondergaan. De rechtbank van Amsterdam maakte donderdag bekend het verzoek van Danny goed te keuren om de vrouw in het openbaar te horen.

"Cliënte had deze beslissing enigszins verwacht nadat het Openbaar Ministerie besloot de strafzaak te seponeren"

'Cliënte had deze beslissing enigszins verwacht nadat het Openbaar Ministerie besloot de strafzaak te seponeren', laat Anthony Leigh, de advocaat van de vrouw, weten aan het ANP. Leigh noemt het toewijzen van het verzoek wel 'een verkeerde boodschap' aan andere slachtoffers. 'Als je weet dat je dit te wachten staat, is de kans aanwezig dat je het misschien maar laat zitten omdat je niet bestand bent tegen deze druk.' De vrouw staat nog altijd achter haar beslissing om aangifte te doen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aangeefster Danny de Munk beraadt zich op vervolgstappen

Ondanks besluit rechter deuk in imago Danny de Munk: ‘Schade al geschied'

07:07

Annemiek van Spanje, de advocaat van Danny liet eerder weten 'blij' te zijn met het besluit van de rechtbank. "Hij is blij met deze beschikking, omdat het voor hem heel belangrijk is om de onderste steen boven te krijgen", aldus Van Spanje.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL: 'Danny de Munk in de toekomst weer welkom in programma's'

Half november werd bekend dat Danny niet wordt vervolgd voor verkrachting vanwege onvoldoende bewijs. In juni kwam naar buiten dat een vrouw aangifte van verkrachting had gedaan tegen de zanger. Het slachtoffer zou zo'n vijftien jaar geleden nauw met hem hebben samengewerkt bij de musical Ciske de Rat. Danny heeft de beschuldigingen van de vrouw altijd ontkend. Wel gaf hij toe met haar te hebben gezoend. De artiest sprak van een valse aangifte en deed daarom een tegenaangifte.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!