Brad William Henke in Orange Is The New Black Beeld © Netflix

OITNB-acteur Brad William Henke op 56-jarige leeftijd overleden

2 december 2022 08:51

'Orange Is the New Black'-acteur Brad William Henke is op 56-jarige leeftijd overleden. Hij overleed volgens zijn familie eerder deze week in zijn slaap, melden Amerikaanse media. Wat de precieze doodsoorzaak is, is niet bekendgemaakt.

"Brad was een ongelooflijk aardige man met vrolijke energie"

Voordat Brad begon met acteren, speelde hij op hoog niveau bij de Denver Broncos. De NFL-speler moest in 1994 gedwongen stoppen vanwege blessureleed en ging zich toen op acteren richten. Er volgden rollen in onder meer Lost, Dexter, ER en Law & Order. Zijn meest bekende rol is die van cipier Desi Piscatella in de populaire Netflix-serie Orange Is the New Black. Henke was tussen 2016 en 2018 in de serie te zien. In 2017 won hij met de gehele cast een SAG Award.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OITNB-actrice Taryn Manning stapt in huwelijksbootje

"Brad was een ongelooflijk aardige man met vrolijke energie", liet zijn manager Matt DelPiano weten in een verklaring aan E!Nieuws."Een zeer getalenteerde acteur. Hij vond het heerlijk om deel uit te maken van deze gemeenschap. En wij hielden ook van hem. Onze gedachten zijn bij zijn vrouw en familie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OITNB-actrice Laverne Cox is afgelopen weekend belaagd

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!