Beeld © ANP

Mart Hoogkamer had door stress last van stemproblemen

6 december 2022 11:37

Stress is waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak van de stemproblemen van Mart Hoogkamer (24). Dat vertelt de zanger in een gesprek met 'Beau Monde'. Mart cancelde dit jaar meerdere optredens vanwege problemen met zijn gezondheid.

"Ik ging altijd maar door"

"Ik durfde voorheen nooit nee te zeggen, ik ging altijd maar door", zo legt Mart uit. "Zodra ik op vakantie ging, werd ik - vaste prik - in één klap doodziek. Dat kwam omdat mijn lichaam eindelijk de rust had om te herstellen." Mart zegt dat hij het afgelopen jaar vaak bloed heeft laten prikken om achter de oorzaak van zijn stemproblemen te komen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mart Hoogkamer slaat terug na ophef vanwege optreden I Want Your Song

De grootste angst van Mart was altijd al om stemproblemen te krijgen. Om die reden probeert hij zo gezond mogelijk te leven. "Met alcohol heb ik sowieso weinig: op een feestdag neem ik een drankje, maar alleen als ik de dag erna vrij heb en nergens hoef op te treden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mart Hoogkamer gaat hilarisch om met biertje uit publiek

De zanger vindt veel steun bij zijn partner, Jennifer. "Zij doet de boodschappen en kookt altijd. Ik heb ook wel taakjes in huis hoor, de zware boodschappen uit de auto halen of een vuilniszak weggooien. Maar verder doet Jennifer eigenlijk alles. Ik weet ook precies wanneer ik moet vragen of ik haar ergens bij moet helpen: als ze bijna klaar is, haha."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mart Hoogkamer neemt het op voor vriendin: 'Mijn bekendheid doet haar niks'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!