Willeke Alberti Beeld © ANP

Willeke Alberti viel 13 kilo af door zorgen om haar kinderen

6 december 2022 16:45

Op zakelijk vlak is 2022 voor Willeke Alberti (77) een succesvol jaar geweest, maar privé ging het stukken minder goed. Het schandaal rondom haar zoon Johnny de Mol (43) en de zorgen om haar zieke dochter Daniëlle Oonk (54) zijn haar niet in de koude kleren gaan zitten. In een interview met 'Nouveau' vertelt ze dat de kilo’s er door alle stress vanaf zijn gevlogen.

"Ik kan veel hebben, maar van mijn kinderen blijven ze af"

"Er kan me niets ergers overkomen dan dat het niet goed gaat met mijn kinderen, ze zijn alles voor mij", legt Willeke uit. Haar zoon Johnny wordt dit jaar beschuldigd van seksueel misbruik door een anoniem persoon en mishandeling van zijn ex-verloofde Shima Kaes, een zaak die inmiddels geseponeerd is. Bij Daniëlle worden dit jaar twee kwaadaardige tumoren vastgesteld. Gelukkig lijkt het inmiddels weer de goede kant op te gaan met haar en gaat het met Johnny ook weer wat beter. "Er is weer licht in de tunnel", zegt Willeke, die dit jaar maar liefst dertien kilo afviel. "Het was wat veel allemaal."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Willeke Alberti gevolgd voor eigen documentaireserie

Willeke heeft gelukkig meerdere keren stoom kunnen afblazen bij haar andere zoon Kaj, die in Frankrijk woont. "Af en toe ga ik daar een weekje heen om bij te komen. Dat had ik dit jaar echt wel nodig, want natuurlijk heb ik het moeilijk gehad met wat er allemaal beweerd is over Johnny." De bezoekjes aan haar zoon én haar carrière hebben haar dan ook door deze moeilijke periode heen gesleept. "Door mijn vak heb ik het overleefd. Als ik op de bühne sta, gaat er heus van alles door me heen. Maar ik ben er om de mensen te ontroeren of te laten lachen, niet mezelf."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Willeke Alberti onthult echte reden achter gewichtsverlies

Het zingen van haar liedjes, die soms over gevoelige onderwerpen gaan, was niet altijd even makkelijk. "Als artiest moet je je emoties binnenhouden en dat is niet altijd makkelijk. Je moet sterke benen hebben om te doorstaan wat er soms over je heen komt als bekende Nederlander. Ik kan veel hebben, maar van mijn kinderen blijven ze af. Ik ben trots op ze allemaal, ook op het feit dat Daniëlle in een interview over haar ziekte heeft verteld. Het is ongelofelijk hoe sterk zij is. Maar het blijft voor mij als moeder ontzettend moeilijk. Daarom is het zo goed om te blijven optreden, dat leidt me enorm af."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tranen schieten Willeke Alberti in de ogen na optreden