Halina Reijn Beeld © ANP

Halina Reijn 'heel eenzaam' in New York: 'Je moet van jezelf houden'

6 december 2022 16:56

Halina Reijn (47) is erg eenzaam nu ze in haar uppie in New York woont. Dat vertelt ze in de nieuwe 'Nouveau'. Gelukkig heeft ze haar drukke werk als filmmaker.

"Mijn ideeën zijn mijn embryo's"

"De stad, ik woon sinds 2021 ongeveer driekwart van het jaar in New York, vind ik echt moeilijk. Mensen zeggen dat het leven er na covid veel rauwer is geworden. Ik heb nog geluk met een fijn appartement in de West Village. Daar lijkt het nog het meest op Amsterdam", vertelt ze in het tijdschrift. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Groningse boerin' Halina Reijn kreeg paniekaanvallen van wonen in New York

De mensen zijn veel opener in The Big Apple. "Leerzaam vind ik de openheid van Amerikanen als het gaat om je mentale staat. In Nederland zeggen we: kom, stel je niet aan. Ik had vroeger veel last van paniekaanvallen, maar daar had je het niet over. Hier bellen mensen je gewoon en zeggen: ik zit er even doorheen. Ik vind het wel wat hebben. Weg met die schaamte en dat schuldgevoel. Maar ik blijf óók een boerin, haha." 

Nu Halina regisseur is, wil ze niet meer voldoen aan 'het Amerikaanse perfecte plaatje'. "Sinds ik geen actrice meer ben, doe ik niet meer aan botox; ik heb er geen behoefte aan. De boel intern een beetje botoxen, ik denk dat dat het belangrijkste is. Accepteren dat je ouder wordt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Halina Reijn na 'haat' van Rob Goossens: 'Woorden komen aan'

Het verhuizen naar New York is een hele kluif voor de Amsterdamse. "In Nederland had ik alles voor elkaar: fijne vrienden, fijn beroep, ik voelde me gezien - maar ik was me er niet zo van bewust. Eenmaal hier bleek in m'n eentje zijn toch moeilijker dan ik dacht. Heel eenzaam. Maar ook goed; je móét dan van jezelf houden, want je hebt niks anders." Ze probeert elke dag een sociaal moment te hebben, het liefst met iemand die niet in de business zit. "Als die jou leuk vinden, vinden ze je ook echt leuk, snap je?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pete Davidson noemt nieuwe film Halina Reijn 'hitsig en bloederig'

Gelukkig gaat het goed met Halina, ook op carrièrevlak. Ze is bezig met een eigen film. "Ik krijg veel aanbiedingen, ook van indrukwekkende acteurs. Heel eervol, en het is spannend om nee te zeggen, maar ik wil het echt zelf proberen. Echt mijn eigen film maken, dat is wat ik altijd al wilde." De film waar ze volop voor aan het schrijven is, moet een volgende kaskraker worden. "De nieuwe film past in het genre van Instinct (Halina's regiedebuut, red.), maar dan iets commerciëler." Hoewel Halina geen kids heeft, ziet ze haar filmprojecten als haar kinderen. "Mijn ideeën zijn mijn embryo's en die worden hier door de beste handen gedragen, daarom ben ik hier."

Haar eerste Amerikaanse film Bodies, Bodies, Bodies is een regelrechte hit. In de video hieronder reageert Halina op dat succes. 

Halina Reijn dankbaar dat haar horrorfilm positief wordt ontvangen

06:41

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!