Bill Cosby Beeld © ANP

Bill Cosby weer aangeklaagd voor seksueel misbruik

6 december 2022 20:40

Bill Cosby (85) is opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik. Vijf vrouwen beschuldigen de acteur volgens Amerikaanse media van onder meer verkrachting.

De dames zeggen dat Bill hen heeft verkracht of heeft gedwongen tot andere seksuele handelingen. Vier van de vijf vrouwen zeggen dat de incidenten tussen eind jaren tachtig en 1990 hebben plaatsgevonden. Een van hen is actrice Lili Bernard, die destijds een gastrol had in The Cosby Show en de acteur eerder al beschuldigde van seksueel misbruik. De vijfde vrouw zegt in 1969 door Bill te zijn verkracht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoger beroep Bill Cosby voor misbruikzaak uit 1975 afgewezen

Ze dienden een aanklacht in nu in New York een wet is aangenomen waardoor vermeende slachtoffers van oudere incidenten van seksueel misbruik tijdelijk een civiele zaak kunnen aanspannen, ongeacht de verjaringstermijn. De advocaat van Bill noemt de nieuwe zaak 'lichtzinnig' en zegt dat het de vrouwen 'alleen maar om het geld' gaat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Misbruikzaak Bill Cosby niet heropend: blijft op vrije voeten

De acteur heeft al meerdere aanklachten van seksueel wangedrag tegen zich lopen. Bill werd in 2018 veroordeeld tot een gevangenisstraf van tussen de drie en de tien jaar voor het drogeren en misbruiken van Andrea Constand. Het hooggerechtshof van de staat Pennsylvania schrapte zijn veroordeling echter vorig jaar omdat het proces oneerlijk zou zijn geweest. In juni kwam Bill op vrije voeten. Hij heeft alle beschuldigingen altijd ontkend.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!