Jan de Hoop en partner Coen Beeld © Instagram @jandehooprtl

Jan de Hoop en zijn Coen delen geheim achter relatie

7 december 2022 11:18

Jan de Hoop (67) is al 42 jaar samen met zijn grote liefde Coen, waarvan 21 jaar getrouwd. Achter ieder goed huwelijk schuilt natuurlijk een geheim. En dat geheim is in het geval van Jan en Coen de vergadercultuur binnen hun relatie, zo vertellen ze samen in gesprek met 'Libelle'.

"We zijn nog steeds verrast over de dingen die we elkaar vertellen"

Jan en Coen ontmoetten elkaar toen laatstgenoemde als elektricien werkte aan een studio waar eerstgenoemde aan het werk was. "Na 42 jaar zijn wij nog stapelverliefd", vertelt Jan in het interview.

"We zijn vrij heftig begonnen. Met veel serviesgoed dat kapot vloog tegen de muur. Maar we zijn steeds dichter naar elkaar toe gegroeid", vertelt Coen. "We eindigden op een roze wolk", vult Jan aan.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jan de Hoop ontving duizenden berichten na laatste Ontbijtnieuws

Wat is dan het geheim achter hun liefde? "Wat je ook tegenkomt, het zijn niet de problemen die ertoe doen, maar de manier waarop je ermee omgaat. Wij hebben inmiddels geleerd dat wat er ook gebeurt, waar we ons ook voor schamen, waarover we ons ook schuldig voelen: praat erover." 

Een 'weekoverleg' noemt Jan het. "Bij de koffie nemen we de week door. Wat was er leuk? Wat was er niet leuk?" Voor Coen en Jan is dat 'echt een moment voor henzelf'. "We zijn nog steeds verrast over de dingen die we elkaar vertellen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jan de Hoop had burn-out na overlijden vader: 'Ging echt niet meer'

Kort geleden nam Jan na tientallen jaren trouwe dienst bij het RTL Ontbijtnieuws afscheid van zijn vaste plek. Daar hield de presentator het niet droog. "Dit is nog erger dan Toine van Peperstraten", kreeg Jan er nog net uit, terwijl hij tegen de tranen vocht. In de video hieronder zie je hoe Jan afscheid nam.

Jan de Hoop in tranen bij afscheid Ontbijtnieuws

01:54

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!