Prins Harry en Meghan Markle Beeld © Getty Images

Meghan & Harry-docu verschijnt morgen: wat kunnen we verwachten?

7 december 2022 17:03

Het is nu al hét gesprek van de dag en de documentaire is nog niet eens uit: het veelbesproken 'Meghan & Harry', vanaf morgen op Netflix. Verschillende experts laten hun licht er alvast op schijnen, want wat kunnen we nu eigenlijk precies verwachten van deze spraakmakende docu?

"Het wordt veel erger dan de royals zich kunnen voorstellen"

Morgen verschijnt het eerste deel van de documentaire, dat bestaat uit drie afleveringen. Het tweede deel - wederom drie afleveringen - volgt op 15 december. Als we de beelden van de trailer moeten geloven, barst morgen de bom in het Verenigd Koninkrijk. Meghan en Harry zijn namelijk openhartig over de 'vieze spelletjes' die worden gespeeld door het hiërarchische Britse koningshuis. Zo zou dat bewust verhalen uitlekken of zelfs compleet verzinnen om hen in een verkeerd daglicht te plaatsen. In de trailer is te zien hoe Meghan in tranen uitbarst. Ook zien we Harry emotioneel vertellen over de manier waarop hij en zijn gezin worden behandeld door het koningshuis. 

De documentaire zal volgens verschillende royalty-experts grote schandalen aan de kaak stellen. Zo vertelt royalty-schrijver Christopher Andersen aan Marie Claire dat deze documentaire 'nieuwe beschuldigingen van racisme binnen de koninklijke familie' zal onthullen. 

Ook een insider van Netflix onthult aan de Britse krant The Mirror dat deze documentaire een 'bittere ervaring' wordt voor de Britse royals. "Het wordt veel erger dan de royals zich kunnen voorstellen. Mij is hier in de wandelgangen vertelt dat het absoluut explosief en buitengewoon schadelijk zal zijn."

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Officiële trailer Harry & Meghan-documentaire legt bom onder koningshuis

Annemarie kijkt uit naar huilende Meghan in Netflix-docu

04:48

Hoewel verschillende Britse media koppen dat er sprake is van 'toenemende frustratie' over Harry en Meghan binnen het Britse koninkrijk en dat er zelfs een crisisberaad heeft plaatsgevonden na verschijning van de onthutsende trailer, is daar volgens een paleisbron geen sprake van. "We laten ons niet uit koers blazen door rukwinden afkomstig van de Atlantische Oceaan", zegt deze anonieme bron tegen The Daily Mail, verwijzend naar Amerika, waar de hertog en hertogin van Sussex wonen.

Royalty-expert Kinsey Schofield onthult tegenover Marie Claire dat Meghan en Harry niet helemaal tevreden zijn met het eindresultaat van de documentaire. “Hun feedback was altijd welkom, maar uiteindelijk hadden ze niet de volledige creatieve controle." Zo zouden Harry en Meghan de beelden te dramatisch vinden en komen ze te veel over als 'slachtoffers'. Dit is niet de boodschap die de twee hopen uit te dragen met de documentaire, zegt zij. “Tegenwoordig wil Meghan gezien worden als een leider en iemand die veel kan betekenen voor de maatschappij. Ze willen het verleden achter zich laten. Ik denk ook dat ze erkennen dat het publiek ook verder wil.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Charles en William houden crisisoverleg over Netflix-docu Harry en Meghan'

De documentaire Meghan & Harry is vanaf morgen om 09.00 uur te zien bij Netflix. Bekijk hieronder alvast genoemde spraakmakende trailer. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!