Frans en Mariska Bauer Beeld © ANP

Mariska Bauer had herseninfarct niet door: 'Ging zelfs naar winkel'

7 december 2022 17:24

Mariska Bauer (46) wordt begin dit jaar getroffen door een herseninfarct, maar op het moment zelf heeft zij dat helemaal niet in de gaten. 'Ik kon ineens een beetje moeilijk praten, het gevoel van een dikke tong. Ik ben zelfs nog naar de winkel gegaan toen ik deze uitvalsverschijnselen had', schrijft ze in een bericht op Instagram.

"Het kan iedereen overkomen!'

Mariska is slechts 45 wanneer ze een herseninfarct krijgt. Een scheve mond, verwarde spraak en een lamme arm kunnen duiden op een infarct, maar op dat moment denkt Mariska daar niet aan. 'Een infarct is iets voor oude mensen, dacht ik. Dit is een groot misverstand: het kan iedereen overkomen!' zo waarschuwt ze haar volgers.

De vrouw van Frans is er 'gelukkig goed vanaf gekomen'. Volgens haar zie je aan de buitenkant niks aan haar, maar haar herseninfarct heeft haar dagelijks leven drastisch veranderd. 'Veel gevolgen van een herseninfarct zijn voor de buitenwereld niet zichtbaar.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mariska Bauer vertelt over herseninfarct: 'Boze droom'

Mariska is vanavond te gast in het programma Geef om je hersenen van Omroep MAX, waarin ze samen met Frans in gesprek gaat met Martine van Os en Sybrand Niessen om aandacht te vragen voor de impact van hersenaandoeningen. Ook cabaretier en Hersenstichting-ambassadeur Viggo Waas vertelt over de impact van het herseninfarct dat hem een jaar geleden trof. Je ziet het om 20.30 uur op NPO 1.

En onthoud: een scheve mond, verwarde spraak of een lamme arm? Bel direct 112.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mariska Bauer gaat elke week vooruit: 'Geen uitvalsverschijnselen meer'

De Bauers hebben 'zoveel gehuild' na herseninfarct Mariska

02:30

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!