Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps Beeld © Floris van Bergen

Rob Kemps baalt dat Chansons!-incident nu op DWDD-hoop belandt

7 december 2022 22:29

Rob Kemps (37) vindt het jammer dat een aanvaring in Parijs bij de opnames van het programma 'Chansons!' 'nu op de hele hoop van 'DWDD' belandt. Dat stelde hij woensdag in het programma 'De Oranjewinter'. Rob reageerde tot nu toe niet op alle berichten rond zijn vriend Matthijs van Nieuwkerk (62), die volgens 'de Volkskrant' vijftien jaar lang redacteuren van 'DWDD' terroriseerde.

"Het is voor al die mensen met een burn-out natuurlijk veel erger"

"Het is mijn miniverdrietje", aldus Rob. "Het is voor al die mensen met een burn-out natuurlijk veel erger. Maar ik vind het jammer dat alles nu op één hoop komt. We maakten zo'n mooi programma."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Kemps na relletje tóch te gast in Vandaag Inside: 'Medelijden met publiek'

Vertrouwenspersonen draaien overuren na DWDD-rel: nieuwe meldingen bij andere programma’s

04:38

De Snollebollekes-zanger erkent dat er 'een keer woorden' zijn gewisseld. "Als je met zes gasten in een hostel zit, drie weken lang, dan vallen er een keer woorden. En dan praat je die uit." Er is in Parijs volgens Rob niemand op de knieën gedwongen door Matthijs van Nieuwkerk om excuses te maken. Dit gebeurde wel een keer op de set van DWDD, nadat een geluidsman een foutje had gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Rob Kemps minder sympathiek door invloed Matthijs van Nieuwkerk'

Matthijs en BNNVARA hebben inmiddels alle contact verbroken. De programma's van Matthijs rond de Top 2000 zijn gecanceld. NPO heeft een onderzoek ingesteld naar de angstcultuur bij radio- en tv-programma's in Hilversum. Meldpunt MORES heeft al vele tientallen klachten ontvangen sinds de onthullingen in de Volkskrant.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!