Ernst Daniël Smid Beeld © ANP

Ernst Daniël Smid denkt voorzichtig aan comeback na hersenoperatie

8 december 2022 07:38

Het gaat zo goed met Ernst Daniël Smid (69) dat hij weer denkt aan optreden. De voormalige operazanger, die afgelopen zomer werd geopereerd aan zijn hersenen, stond afgelopen week voor het eerst in lange tijd weer op het podium.

"Mijn ziekte is ongeneeslijk, maar ik ben zo dankbaar dat ik terug ben"

"Samen met Marco (Bakker, red.) heb ik een aantal coupletten voorgedragen. Iedereen in de zaal was laaiend enthousiast, maar vooral stomverbaasd", zegt de Ernst in De Telegraaf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zesde kleinkind Ernst Daniël Smid naar hem vernoemd

Bij Ernst is een neurostimulator in de hersenen geplaatst waardoor hij nu een stuk minder last heeft van de ziekte van Parkinson, die enkele jaren terug bij hem werd geconstateerd. Hij kon lange tijd nauwelijks meer spreken maar inmiddels is hij weer druk bezig om zijn stembanden te trainen. "Het zingen gaat steeds beter. Ik verwacht volgend jaar weer een aantal nieuwe stappen te kunnen zetten. Ik heb een zangcoach in de arm genomen en hoop zodoende mijn stem terug te krijgen op een bepaald niveau."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ernst Daniël Smid geeft update na ingrijpende hersenoperatie

Ernst is wel realistisch: hij weet dat het nooit meer zoals vroeger zal worden. "Maar als ik een paar coupletten solo kan zingen, ben ik al tevreden. Mijn ziekte is ongeneeslijk, maar ik ben zo dankbaar dat ik terug ben."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!