Elisabeth Finch Beeld © Instagram: @erfinchie

Grey’s Anatomy-schrijver geeft leugens toe: 'Ik had geen kanker'

8 december 2022 15:41

Voormalig auteur van de langlopende hitserie 'Grey's Anatomy' Elisabeth Finch werd afgelopen maart ontslagen vanwege het verspreiden van leugens. Elisabeth zou haar medische dossier hebben vervalst en tegen collega's hebben gelogen over haar gezondheid en privéleven. Nu onthult de schrijfster zelf hoe de vork in de steel zit: ze verzon onder meer dat ze een zeldzame vorm van botkanker had.

"Ik had geen steun meer, dus verzon ik iets omdat ik aandacht nodig had"

Aan het Amerikaanse mediabedrijf The Ankler laat ze nu weten dat ze nooit kanker heeft gehad. "Ik heb gelogen en daar is geen excuus voor." Eerder vertelde ze ook dat haar oudere broer zelfmoord heeft gepleegd. Haar broer leeft nog en werkt als arts in Florida.

"Ik weet dat het absoluut verkeerd is wat ik heb gedaan”, zegt ze nu in het interview, waarin ze ook poogt te verklaren waarom ze over zoveel dingen heeft gelogen. "De beste manier waarop ik het kan uitleggen, is dat wanneer je een niveau van trauma ervaart, veel mensen een onaangepast copingmechanisme aannemen." Welke trauma's ze heeft meegemaakt, deelt ze niet. Wel legt ze uit dat haar gedrag overeenkomt met dat van alcoholisten en drugsverslaafden: "Sommige mensen drinken om dingen te verbergen of te vergeten. Drugsverslaafden proberen hun realiteit te veranderen. Sommige mensen snijden zichzelf. Ik lieg. Dat was mijn manier om ermee om te gaan en mijn manier om me veilig, gezien en gehoord te voelen.” 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Naaktfoto's van Grey’s Anatomy-acteur Jesse Williams uitgelekt

De leugens begonnen in 2007. In die periode raakte haar knie ernstig geblesseerd tijdens het hiken, waarna ze een operatie moest ondergaan. Die vond wel echt plaats. "Iedereen was zo aardig en attent in de aanloop naar de operatie. Ze waren zo ondersteunend. En toen werd mijn knie vervangen. Het was een geweldige herstelperiode en toen was het ineens doodstil omdat iedereen ervan uitging dat ik was genezen. Ik had geen steun meer, dus verzon ik iets omdat ik aandacht nodig had en zo ging het van kwaad tot erger. Dat is waar de leugen begon: in die stilte.”

Elisabeth heeft ook gelogen over het verliezen van een nier en een deel van haar been. Ze zou een miskraam hebben gehad en daarnaast ook zijn misbruikt door een regisseur van The Vampire Diaries. Voordat Disney echter een onderzoek kon starten, besloot Elisabeth de hitserie te verlaten een zichzelf te laten opnemen in een kliniek in Arizona die vrouwen voor uiteenlopende problemen behandelt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Officieel bevestigd: Jesse Williams maakt comeback in Grey’s Anatomy

Inmiddels wil de familie van de schrijfster niets meer met haar te maken hebben. Zo heeft haar vrouw haar verlaten. Haar stiefkinderen mag ze niet meer zien. "Het is een heel stille en verdrietige tijd geweest. Er waren mensen die heel gemeen tegen mij waren. Familie en vrienden die me een monster en een oplichter noemden en zeiden dat dat het enige is waar ik ooit om bekend zal staan.” Momenteel krijgt Elisabeth professionele hulp. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!