Holly Mae Brood Beeld © ANP

Holly Mae Brood deed 'geobsedeerde' papegaai van vader weg

8 december 2022 17:37

Holly Mae Brood (28) erft als haar vader Herman overlijdt een bijzonder huisdier: papegaai Cor. De actrice en presentatrice laat weten dat het beestje 21 jaar na zijn dood nog steeds leeft, maar allang niet meer in huize Brood woont.

"Hij at geld op en maakte alles stuk"

Holly vertelt aan De Telegraaf over haar 'ontzettend lieve en zorgzame' vader, die in 2001 overlijdt wanneer zij nog maar zeven jaar is. "Elk jaar komen we als familie samen om hem te gedenken. Dan bezoeken we zijn graf op Zorgvlied en eten we wat met elkaar."

Dan over de papegaai: "Zijn papegaai Cor leeft nog steeds en is hartstikke goed terechtgekomen bij een goede vriendin die al een papegaai had." Ze legt uit dat de papegaai 'helemaal geobsedeerd was' door haar vader. "Maar ónze vriend werd hij nooit echt. Hij at geld op en maakte alles stuk. Op zijn nieuwe stek is hij helemaal vrolijk en blij."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Holly Mae Brood wil trouwen: 'Tijd dat Soy op zijn knieën gaat'

Holly is in De Gelaarsde Kat 2: De laatste wens te horen als de stem van Goudhaartje. Een klus waarbij ze postuum iets aan haar vader heeft, zo vertelt ze. "Die was ook van de stemmetjes en gebruikte er meerdere wanneer hij me verhaaltjes vertelde. Zelfverzonnen verhalen waren dat, niet uit boekjes." Er is een 'angstaanjagend goede' stemacteur in hem verloren gegaan, besluit ze. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!