Michael en Ashton Kutcher Beeld © Getty Images

Ashton Kutcher overwoog zelfdoding om tweelingbroer te redden

9 december 2022 09:02

Ashton Kutcher (44) kan niet terugkijken op een onbezorgde jeugd. De tweelingbroer van de acteur wordt namelijk geboren met een hersenbeschadiging. Als in zijn tienerjaren blijkt dat hij een stuk zieker is dan verwacht, moet hij een harttransplantatie ondergaan. Ashton is op dat moment bereid om zichzelf iets aan te doen, zodat zijn hart naar zijn broer kan gaan, vertelt hij in het programma 'The Checkup with Dr. David Agus'.

Denk je aan zelfdoding? Bel 0800-0113 of ga naar 113.nl. 

Als Michael geboren wordt, blijkt hij een hersenbeschadiging te hebben, een houding- en bewegingsstoornis. Hij moet uiteindelijk een harttransplantatie ondergaan, maar er is niet direct een hart beschikbaar. Ashton voelt op dat moment zo erg mee met zijn broer, dat hij zijn hart aan hem wil geven. Als 13-jarige overweegt hij om van een balkon af te springen, maar gelukkig weerhoudt zijn vader hem hiervan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ashton Kutcher traint kids (8 en 5) voor hardloopwedstrijd van 5 kilometer

Kort daarna krijgt het gezin goed nieuws, want er blijkt een hart beschikbaar te zijn. Michael ondergaat een succesvolle harttransplantatie en leeft nog steeds. In het programma The Checkup with Dr. David Agus willen de tweelingbroers aandacht vragen voor de aandoening en gaat Ashton ook nog in op zijn eigen gezondheid en herstel. Een paar jaar geleden moest hij een jaar lang revalideren na plotselinge blindheid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ashton Kutcher was tijdelijk blind en doof door ziekte

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!