John van den Heuvel Beeld © ANP

John van den Heuvel grapt: beveiliging goede remedie tegen vreemdgaan

9 december 2022 13:33

Zware persoonsbeveiliging is volgens John van den Heuvel (59) de perfecte remedie tegen vreemdgaan. Dat stelt de misdaadjournalist in de podcast 'Real Talk' van FunX-dj Fernando Halman (41). "Als je zeg maar echt een vreemdganger bent en je wilt ervan af, dan moet je persoonsbeveiliging nemen", zei hij lachend. "Dat is voor mijn vrouw een hele geruststelling."

"Zij maken mij mee tijdens allerlei zaken die in elk mensenleven spelen: verjaardagen, begrafenissen"

De misdaadjournalist gaf dit als antwoord op een vraag van luisteraars over de impact van de beveiliging op zijn leven. John wordt sinds 2017 beveiligd vanwege zijn werk. "Zij maken mij mee tijdens allerlei zaken die in elk mensenleven spelen: verjaardagen, begrafenissen. En dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor mijn dierbaren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel werkt aan achtste seizoen van Ontvoerd

De Telegraaf-journalist vindt het vooral frustrerend tijdens het hardlopen, bekende hij: "Dan ga ik het bos in en denk ik: zo, lekker tempo. Maar ik ben dan buiten adem terwijl de beveiligers nog gewoon lopen te praten. Dus ik gym nu vooral thuis, met een coach." Hij beklemtoont overigens dat hij niet de enige persoon in Nederland is die zich in deze situatie bevindt. "Dit geldt voor zoveel andere mensen: advocaten, officieren van justitie, rechters, politici. In dat opzicht zijn we in Nederland echt totaal de verkeerde weg ingeslagen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel overwoog te stoppen werken: 'Heel moeilijk'

Verder vertelde John in de podcast aan Fernando dat hij nooit de behoefte heeft gevoeld om contact te zoeken met zijn Marokkaanse vader, of om deze roots verder te ontdekken. Het feit dat zijn moeder in de steek was gelaten en de misdaadjournalist opgroeide met een stiefvader die hem als zijn eigen kind behandelde, zorgde ervoor dat hij deze drang niet had.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!