Kanye West Beeld © ANP

Kanye West verkozen tot meest problematische persoon van 2022: 'Laatste wat we nodig hebben'

11 december 2022 14:44

Het is zeer onwaarschijnlijk dat Kanye West (45) ooit nog een muzikale prijs gaat winnen. De veelbesproken artiest heeft nu wel een ándere prijs gewonnen, maar of hij daar nou zo blij mee moet zijn... Kanye is door de Amerikaanse actiegroep StopAntisemitism uitgeroepen tot 'antisemiet van het jaar'.

"Zijn voortdurende aanvallen en onvergefelijke uitspraken hebben geresulteerd in gruwelijke antisemitische daden"

De actiegroep heeft Kanye, die tegenwoordig ook als Ye door het leven gaat, tot 'meest problematische persoon van 2022. Daarbij kijkt StopAntisemitism na wie er het minst bijdraagt aan het verminderen van haat tegen de Joodse gemeenschap.

Aan TMZ vertelt Liora Rez, voorzitter van de actiegroep, dat Kanye zijn platform vooral gebruikt om 'gevaarlijke antisemitische informatie over joden te verspreiden'. "En hij weigert te stoppen", aldus Liora.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

School in Chicago pakt eredoctoraat Kanye West af: 'Onverdedigbaar'

"Zijn voortdurende aanvallen en onvergefelijke uitspraken hebben geresulteerd in gruwelijke antisemitische daden, gepleegd door de witte bevolking", vervolgt Liora. "De jodenhaat is al uit de hand gelopen in de Verenigde Staten en het laatste wat we nodig hebben is een beroemdheid als Kanye om dat vuur aan te wakkeren.

Kanye ligt recent onder vuur vanwege antisemitische uitspraken die hij heeft gedaan. Onlangs nam de artiest het ook nog op voor Adolf Hitler en zijn denkbeelden. Een school in Los Angeles heeft inmiddels ook een eredoctoraat van Kanye in ontvangt genomen vanwege zijn uitingen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Joe Biden gruwelt van uitspraken Kanye: 'Hitler was duivels'

'Je denkt dat het Kanye is, maar eigenlijk spreekt zijn psychose'

06:05

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!