Jessie Jazz Vuijk Beeld © ANP

Jessie Jazz Vuijk 'leert' van miskraam: 'Ik was te hard voor mezelf'

12 december 2022 19:19

Jessie Jazz Vuijk (27) gaat door een loodzware periode. In één week tijd kreeg het model een miskraam en verloor ze haar vader. Het levert haar veel nieuwe levensinzichten op, deelt ze in een nieuwe aflevering van haar podcast 'Jessie's Diary'.

"Toen ik de miskraam kreeg, zette het iets bij me in beweging"

"Er is echt zo veel in mijn leven gebeurd. Ik ben vorige week mijn vader verloren en ik heb een miskraam gehad", begint Jessie. "De maanden hiervoor waren echt giga intens en heftig." Ze deelt graag met haar volgers waar ze doorheen gaat, want 'delen is helen'.

Jessie omschrijft dat ze 'golven van verdriet en pijn' voelt. Dat ze zich 'leeg en miserabel' voelt, maar nu al belangrijke lessen uit deze zware periode trekt. "Toen ik de miskraam kreeg, zette het iets bij me in beweging", vertelt de vriendin van Kaj Gorgels. "Doordat ik die miskraam heb gehad, zie ik in dat ik veel beter voor mezelf mag zorgen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dubbel verdriet: vader Jessie Jazz Vuijk overleden

Jessie vervolgt: "Ik realiseer me dat ik best wel hard was voor mezelf. Heel hard trainen, heel veel werken en heel veel van mezelf verlangen. Doordat ik even werd uitgeschakeld dacht ik oké, wat kan ik hier uit halen?" 

Ze is ervan overtuigd dat alles met een reden en uiteindelijk in haar voordeel gebeurt. "Ook al zit ik hier echt mijn oogballen uit mijn kassen te janken: ik weet dat dit de bedoeling is. Ik hoef het niet te begrijpen, maar ik weet dat het allemaal uit liefde voor mij gebeurt." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kaj Gorgels breekt in Special Forces VIPS na liefdesverklaring van Jessie Jazz

Over haar vader zegt Jessie: "Ik heb nooit de allerbeste band met hem gehad. Helaas is het leven gewoon zo gelopen en hebben we allebei een ander pad gekozen en was hij er ook in mijn jeugd niet echt voor mij." Ze vervolgt dat er 'best wel heftige dingen' zijn gebeurd, waardoor ze besloot om weinig contact met hem te houden. "Ik heb het jarenlang nog geprobeerd, maar ik werd keer op keer teleurgesteld." 

Als rouwende dochter geeft ze eerlijk toe dat het 'dubbel' voelt dat hij overleden is. "Aan de ene kant voel ik: nu is het echt klaar, ik kan het niet meer goed maken, ik kan niks meer doen om het wel te laten werken. En aan de andere kant opent zich een heel nieuw hoofdstuk." Ze geeft aan dat het verlies van haar vader ook een 'bepaalde rust' met zich meebrengt. "Nu kan ik misschien wel de band opbouwen die ik nooit met hem heb gehad. Eigenlijk voel ik dat al helemaal zo." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jessie Jazz Vuijk vertelt in podcast: 'Ik ben een alcoholist'

Jessie gelooft 'honderd procent in leven na de dood' en zegt dat ze een bijzondere, paranormale ervaring had met een psycholoog die naar eigen zeggen tevens medium is. Volgens Jessie laat haar vader vanuit een 'andere dimensie' weten dat hij 'snapt hoe het is gelopen' en 'sorry zegt voor wat er is gebeurd'. Ze omschrijft hem nu las 'een excentrieke, prachtige man, die zijn weg niet kon vinden in de wereld'. 

Je kunt de openhartige podcast van Jessie hier beluisteren.