Sylvie Meis Rafael van der Vaart Beeld © ANP

Sylvie Meis betreurt scheiding van Rafael van der Vaart: 'Sommige dingen hadden niet zo gehoeven'

15 december 2022 17:33

Negen jaar geleden zetten Sylvie Meis (44) en Rafael van der Vaart (39) definitief een punt achter hun huwelijk. Van hun 'openbare scheiding' heeft Sylvie best wel spijt, laat de presentatrice weten aan 'Grazia'.

"Er zijn ook mooie dingen voortgekomen uit die tragedie"

Sylvie vertelt dat haar scheiding van Rafael een 'belangrijke turning point' in haar leven was. "Ik probeer geen spijt te hebben, maar sommige dingen hadden niet zo gehoeven. Aan de andere kant ben ik oprecht dankbaar dat we op een punt zijn aanbeland dat we bij wijze van spreken kerst met elkaar kunnen vieren. Er zijn ook mooie dingen voortgekomen uit die tragedie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sylvie Meis zoekt zoon Damián op in Denemarken: 'Mijn hele wereld'

Zit die tragedie nog vers in je geheugen? We frissen het graag even voor je op: Sylvie en Rafael zijn sinds 4 december 2013 officieel gescheiden, na een huwelijk van acht jaar waarin ze samen zoon Damián (16) kregen. Heel de wereld mag weten wat tot hun scheiding leidde, want 'Raf en Syl' hingen alle vuile was buiten. Ze doorstonden een zware periode toen Sylvie borstkanker kreeg en in de zomer van 2012 groeiden ze naar eigen zeggen al uit elkaar. Maar de bom barstte op de laatste dag van 2012, toen Rafael Sylvie sloeg op een oudejaarsfeest.

"Dat was erg dom van me, dat had nooit mogen gebeuren", zei Rafael hier later over tegen de Duitse krant Bild. In hetzelfde interview gaf zij aan hem te vergeven. Maar toen moest het Sabia-drama nog komen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sylvie Meis trots op Damián: komt in aanmerking voor Oranje onder 17

Sabia Boulahrouz, destijds Sylvies beste vriendin, kreeg een relatie met Rafael. Dat maakte Sylvie giftig. De voormalige vriendinnen sneerden erop los over elkaar en daarbij werd ook Raf niet gespaard. Sylvie was volgens velen terecht bitter, maar toch betreurt ze haar gedrag en uitlatingen.

Ze noemt het tegenover Grazia ook 'pijnlijk' dat drie jaar nadat ze kanker 'overwon' die scheiding volgde. "Niet alleen je persoonlijke verdriet en het gevoel van falen, maar ook om dat publiekelijk te moeten beleven." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De spectaculaire kerstboomfoto's van Sylvie Meis op een rij

Gelukkig lacht het liefdesleven zowel Rafael als Sylvie inmiddels weer toe. Rafael is sinds 2016 samen met handballer Estavana Polman, met wie Sylvie kan lezen en schrijven. Sylvie stapte in 2020 in het huwelijksbootje met kunstenaar Niclas Castello: 

Sylvie Meis en Niclas verschijnen voor het eerst samen voor de camera

03:38

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!