Benja Bruijning Beeld © ANP

Hersenschudding Benja Bruijning na vervelende val van podium

16 december 2022 13:50

Acteur Benja Bruijning (39) heeft last van een forse hersenschudding nadat hij half november tijdens filmopnames van een podium viel. Dat vertelde de acteur tijdens een lang gesprek op NPO Radio 1.

"Ik dacht dat ik mijzelf overeind hield, maar ik kon mijn balans niet houden"

Benja viel tijdens opnames in Antwerpen. Hij draaide een scène waarin hij moest doen alsof hij over iets struikelde. "Na een paar takes viel ik half. Ik dacht dat ik mijzelf overeind hield, maar ik kon mijn balans niet houden en viel van een trappetje af, op mijn achterhoofd."

De acteur had twee dagen later de première van zijn solovoorstelling Een leven en negeerde de pijn. "Bij het spelen zelf zat het mij niet in de weg", vertelde Benja aan presentator Femke van der Laan. "Maar voor en na de voorstellingen doe ik nu korte slaapjes, als een soort bejaarde. Om de paar uur moet ik nog even liggen. Soms heb ik een beetje hoofdpijn, soms voel ik me draaierig en misselijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Benja Bruijning was niet meteen verliefd op eigen kind: 'Band moet groeien'

Een leven van schrijver Nick Payne is een persoonlijk relaas van de schrijver waarin hij ingaat op twee grote levensgebeurtenissen die zich in zijn leven kort na elkaar afspeelden: de geboorte van zijn dochter en het overlijden van zijn vader. Benja werd gegrepen door het verhaal. Ook in zijn leven ging het verlies van zijn vader samen met zelf vader worden. Hij kreeg toestemming van de schrijver om het stuk zelf te vertalen.

De monoloog van Nick Payne wordt over de hele wereld gespeeld en is verfilmd door Netflix en de BBC. De Nederlandse versie van Benja is tot eind februari in heel Nederland te zien. De complete speellijst staat op de website van theaterbureau De Mannen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Benja Bruijning in theater te zien met monoloog