Jochem Myjer Beeld © ANP

Jochem Myjer neemt Toon Hermans Prijs in ontvangst

17 december 2022 03:30

Cabaretier Jochem Myjer (45) ontvangt zaterdag in het Toon Hermans Theater in Sittard-Geleen de Toon Hermans Prijs. De uitreiking vindt plaats tijdens een feestelijke hommage aan Toon Hermans, precies een jaar nadat de schouwburg in Sittard-Geleen is omgedoopt tot het Toon Hermans Theater.

De Stichting Toon Hermans is Jochem Myjer dankbaar voor zijn unieke bijdrage aan het levend houden van de ideeën van Toon Hermans"

De onderscheiding is bedoeld voor mensen die hebben bijgedragen aan het in stand houden van de artistieke nalatenschap en het gedachtegoed van de entertainer. "De Stichting Toon Hermans is Jochem Myjer dankbaar voor zijn unieke bijdrage aan het levend houden van de ideeën van Toon Hermans", stelde de stichting bij de bekendmaking.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Huwelijk Jochem Myjer en Marloes Nova voorbij

Het is pas de zesde keer dat de prijs, die in het leven wordt geroepen na het overlijden van Hermans in 2000, wordt uitgereikt. De prijs, die bestaat uit een bronzen profiel van de beroemde komiek, ging eerder naar Mini & Maxi, André van Duin, Paul van Vliet en Freek de Jonge, mandolineorkest Estrellita uit Molenschot en de gemeente Sittard-Geleen.

Naast de uitreiking vertolken diverse artiesten de mooiste liedjes van Toon Hermans. Onder anderen Renée van Wegberg, Lissa Meyvis en Cyrille Niël hebben hun medewerking al toegezegd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Toon Hermans Prijs voor zesde keer uitgereikt, ditmaal aan Jochem Myjer

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!