Angelina Jolie Beeld © ANP

Angelina Jolie stopt na twintig jaar met Verenigde Naties-werk

17 december 2022 07:50

Na meer dan twintig jaar stopt Angelina Jolie (47) als ambassadeur van Verenigde Naties-vluchtelingenorganisatie UNHCR. De Amerikaanse actrice blijft zich wel inzetten voor vluchtelingen, zo heeft ze bekendgemaakt via Instagram.

"Ik weet dat de vluchtelingenzaak haar na aan het hart zal blijven, en ik ben er zeker van dat ze dezelfde passie en aandacht zal besteden aan een bredere humanitaire portefeuille"

'Ik geloof in veel dingen die de VN doet, vooral in de levens die worden gered door noodhulp. UNHCR zit vol met geweldige mensen die elke dag een verschil maken voor het leven van anderen. Vluchtelingen zijn de mensen die ik het meest bewonder in de wereld en ik ben toegewijd om de rest van mijn leven met ze samen te werken', schrijft de 47-jarige, zonder in details te treden over de organisaties waarmee ze van plan is te gaan werken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angelina Jolie roept om actie tegen seksueel geweld in oorlogen

De actrice wordt in 2001 VN-ambassadeur en maakt in 2012 'promotie' als ze speciaal gezant wordt. Hiervoor reist ze geregeld af naar vluchtelingenkampen en conflictgebieden. In totaal doet ze meer dan zestig veldmissies. Recent bezoekt ze onder meer Oekraïne, Jemen en Burkina Faso.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angelina Jolie scoort rol als operazangeres in nieuwe film

De UNHCR is dankbaar voor al het werk dat de actrice verrichtte. UNHCR-chef Filippo Grandi stelt in een verklaring dat ze 'verschil heeft gemaakt' voor mensen die gedwongen waren om te vluchten. 'Na een lange en succesvolle tijd steun ik haar wens om haar betrokkenheid te verschuiven. Ik weet dat de vluchtelingenzaak haar na aan het hart zal blijven, en ik ben er zeker van dat ze dezelfde passie en aandacht zal besteden aan een bredere humanitaire portefeuille.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Brad Pitt reageert op beschuldiging mishandelen Angelina Jolie en kinderen