Willie Wartaal Beeld © ANP

Willie Wartaal bezig met afvallen: 'Uit eten gaan wil ik niet meer'

21 december 2022 22:16

Willie Wartaal (40) is de laatste tijd meer bezig met gezonder leven. Dat vertelt hij aan 'Nieuwe Revu'. Afvallen, sporten: Willie doet het allemaal om te zorgen voor een gezonder lijf.

"Andere mensen weten hoe je met je lichaam moet omgaan, maar ik wist dat niet"

"In de coronaperiode kon ik heel lang niet zijn wie ik wilde zijn. Dat werkte niet goed op mijn gestel, zowel mentaal als fysiek. Er moesten dingen veranderen, maar dat kon ik niet alleen", vertelt Willie. Hij zoekt hulp van een diëtiste. "Andere mensen weten hoe je met je lichaam moet omgaan, maar ik wist dat niet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Willie Wartaal en Olga Commandeur brengen Nederland in beweging

Willie is in zijn jeugd helemaal niet bezig met gezondheid. Pas wanneer hij tijdens een kinderfeestje naar een fastfoodketen gaat, ontstaat er enig bewustzijn. "Ik vond de mayonaise van McDonald’s heel lekker en mocht behalve mijn bakje ook die van een ander kind opeten. De moeder van de jarige zag dat en zei: 'Weet je niet hoe dik je daarvan wordt?' Ik was helemaal verbaasd, want hoezo kon je dik worden van eten? Ik had geen idee dat er een link was tussen je gewicht en wat je in je mond stopte."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Willie Wartaal werkt zich in het zweet voor zitwerkend Nederland

Tegenwoordig is de muzikant streng voor zichzelf. "Ik vind het soms een beetje extreem van mezelf, maar ik probeer voeding tegenwoordig te scheiden van mijn sociale leven. Uit eten gaan met vrienden, dat wil ik niet meer doen. Als je naar een restaurant gaat, dan is het voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht. Misschien drinken mensen er nog iets bij."

Maar met een sixpack op de Men's Health verschijnen is niet het doel. "Dat zou wel sick zijn, maar ik word liever gezond en fit oud dan dat ik op de voorkant van een blad sta."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!