Boerin Janine Beeld © KRO-NCRV/Linelle Deunk

Janine wilde stoppen met Boer zoekt Vrouw: 'Ben er zwakker uitgekomen'

28 december 2022 12:39

Hoewel de 32-jarige schaapsherder Janine een leuke vent overhoudt aan haar deelname aan 'Boer zoekt Vrouw', loopt ze hem bijna mis. In een openhartig interview in 'De Limburger' vertelt Janine namelijk dat ze er na de eerste opnames eigenlijk de brui aan wilde geven.

"Ik kijk constant over m’n schouder. Zo was ik niet"

Al na de eerste draaidagen besluit Janine de makers van Boer zoekt Vrouw te bellen om mee te delen dat ze ermee wil stoppen. Vanwege alle stress rondom het programma kan ze niet meer slapen en valt ze kilo's af. Volgens Janine zijn de programmamakers erg begripvol en geven ze haar de optie eruit te stappen. Toch is Janine uiteindelijk te benieuwd naar het verdere verloop. "Er hadden zich 466 mensen opgegeven en ik zat bij de eerste tien. Dat is wel heel bijzonder. En ik was uiteindelijk toch op zoek naar een partner", legt ze uit.

"Ik ben veel meer dan alleen Janine. Er komt zoveel meer bij mij en mijn werk kijken. Dat is de reden waarom ik me toch heb laten overhalen. Omdat degenen die naar het programma schrijven voor mijn gevoel toch wel een beetje weten waar ze op schrijven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Boer zoekt Vrouw-tortelduifjes Maud en Evert geven relatie-update

Janine wordt opgegeven door haar schoonboer en beste vriendin, die haar weer gelukkig willen zien na het stuklopen van haar relatie. “Ik was gek op hem, maar hij heeft me heel veel pijn gedaan. Ik denk dat ze me daarom hebben opgegeven, in de hoop me daaroverheen te helpen. Maar eigenlijk was het te vroeg. Ik had het nog niet verwerkt, was nog te emotioneel", vervolgt ze.

Toch is Janine blij te hebben doorgezet. Dankzij haar deelname aan de kijkcijferhit is ze namelijk wel van de markt. Aan samenwonen met Sander denkt Janine nog niet, al is hij wel elke week een paar dagen bij haar: "We zijn nog niet bezig met samenwonen of de volgende stap. Dan begin ik straks weer te stressen en wil ik weer weglopen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Elise uit Boer zoekt Vrouw bevallen van eerste kindje

Dat ze door haar deelname inmiddels een heuse bekende Nederlander is, daar moet ze nog even aan wennen. De schaapsherder wil eigenlijk het liefst terug de luwte in. Zeker nadat ze de negatieve reacties leest die over haar worden gedeeld en nu ze overal op straat herkend wordt. "Ik ben er veel te naïef ingestapt", blikt ze terug.

"Ik kijk constant over m’n schouder. Zo was ik niet. En dat wil ik voor mezelf ook niet. Eigenlijk moet je denken: schijt eraan, wat boeit mij het? Dat kon ik vroeger wel. Maar door het programma ben ik wel veranderd. Ik weet dat ik me er niets van aan moet trekken, maar dat lukt me niet altijd. (…) Ik had van mezelf verwacht dat ik sterker was. Ik ben er zwakker uitgekomen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BzV-boer Hans nog steeds gelukkig met Annette: 'Zien elkaar ieder weekend'

Hoewel ze haar hele liefdesavontuur op beeld heeft, kan Janine zich er niet toe zetten het terug te kijken. Ze ziet de afleveringen slechts één keer, als het televisie op. "Ik kan het nu nog niet aan om er nog een keer naar te kijken. Ik hoop dat dit verandert en dat ik mijn kinderen, die ik in de toekomst zeker wil, ooit kan vertellen hoe leuk het was. En dat ik de minder leuke kanten dan allemaal vergeten ben."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!