Jessie Jazz Vuijk Beeld © ANP

Kaj Gorgels hoopvol na miskraam Jessie Jazz: 'Voel het zieltje al'

29 december 2022 09:54

Enkele weken geleden deelde Jessie Jazz Vuijk (27) het verdrietige nieuws dat zij en Kaj Gorgels (32) een baby zijn verloren door een miskraam. De twee waren in verwachting van hun eerste kindje samen. Kaj vertelt in de podcast 'Geuze & Gorgels' dat hij de hoop op het vaderschap zeker nog niet is kwijtgeraakt.

"Ik heb heel erg het gevoel dat we een meisje krijgen" 

Kaj blikt in de podcast terug op een verdrietige periode. De presentator vertelt dat Jessie en hij een paar dagen lang 'heel erg naar de klote' waren van het verlies. "Helaas hadden twee mensen die heel dichtbij ons stonden ook een miskraam in dezelfde week. Dat was allemaal heel verdrietig." De twee hebben het 'gelukkig' een plekje kunnen geven, vertelt hij. Ook zijn ze beiden hoopvol dat hun kinderwens nog uitkomt: "Ze is gezond en er is verder geen reden om aan te nemen dat ze niet zwanger kan raken of dat het [een miskraam, red.] vaker gaat gebeuren." 

Sterker nog, de presentator weet eigenlijk wel zeker dat ze binnenkort ouders zullen worden. "Op het moment dat je moeder of vader wordt, dat klinkt heel gek, maar dan voel je dat zieltje al. Ik voel echt alsof ze een ander voertuigje pakt, om het zo even te zeggen. (...) Ik heb niet het gevoel dat het zieltje er niet meer is." Volgens Kaj hebben ze er beiden vertrouwen in en ze hebben zelfs al een naam bedacht voor hun toekomstige spruit. "Die hebben we al lang geleden bedacht. Ik vind die naam echt heel leuk. Ik heb heel erg het gevoel dat we een meisje krijgen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jessie Jazz Vuijk en Kaj Gorgels verliezen kindje door miskraam

Ondanks het verlies heeft deze periode ook iets moois met zich meegebracht voor het stel. "Ik ben alleen maar gekker op haar geworden. Sowieso is het heel bijzonder als man om te ervaren als je vrouw zwanger is. (...) Het is gewoon magisch wat er gebeurd en dat hoor ik van heel veel mannen. Je gaat naar je vrouw kijken en denken: holy shit, dit is echt fucking magical wat hier gebeurt." Kaj heeft dan ook veel fijne herinneringen aan hun eerste zwangerschap: "Ik vond het allemaal heel lief en heel fijn. We hadden het samen superleuk. We groeiden echt best wel dicht naar elkaar toe in die korte tijd." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dubbel verdriet: vader Jessie Jazz Vuijk overleden

Naast het verliezen van hun kindje heeft Jessie Jazz afscheid moeten nemen van haar vader, die al enige tijd ziek was. Zijn overlijden kwam vlak na Jessies miskraam. "Het is echt een hectische chaotische tijd geweest", vertelt Kaj hierover in de podcast. Met Jessie gaat het 'naar omstandigheden heel goed'.

Wij spraken Kaj zelf ook over deze turbulente periode uit hun leven:

Kaj Gorgels houdt z'n hoofd recht na turbulent jaar: 'Geven niet op'

01:57

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!