Waylon, Glennis Grace en Johan Derksen Beeld © ANP

Over deze showbizz-schandalen had iedereen het dit jaar

29 december 2022 16:02

2022 was een onstuimig jaar voor Hillywood. Van 'The Voice' onder vuur tot Waylons weigerende willy: wij zetten de schandalen voor je op een rijtje.

The Voice onder vuur

2022 begon met een knal toen Tim Hofman op 20 januari zijn docu BOOS: This is the Voice online gooide, waarin hij grensoverschrijdend gedrag van coaches en medewerkers van The Voice of Holland aankaartte. De aflevering was binnen een halve dag al zeven miljoen keer bekeken en had grote gevolgen. Niet alleen werd het programma per direct stopgezet, maar ook startte het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek tegen vier verdachten: coaches Marco Borsato en Ali B, muzikaal leider Jeroen Rietbergen en een regisseur. Inmiddels is bekend dat die laatste niet vervolgd wordt, de andere drie zaken lopen nog.

Martijn Krabbé over The voice of Holland: ‘Ik schaam me ervoor’

01:38

Rellende Glennis

Laat mama dit maar even oplossen, moet Glennis Grace gedacht hebben toen haar zoon ruzie kreeg over een elektronische sigaret die hij niet mocht roken in de Jumbo in de Amsterdamse Jordaan. Ze ging met vrienden verhaal halen, wat uitliep op een ordinaire knokpartij. Glenda, zoals de zangeres echt heet, zou hierbij een sleutelrol hebben gespeeld, omdat ze de eerste klap uitdeelde. “Heb ik spijt? Ja, natuurlijk”, zei ze later, maar dat kon niet voorkomen dat ze een taakstraf van 200 uur kreeg. Waarschijnlijk wordt dat geen vakkenvullen.

‘Taakstraf en leerstraf flinke dreun voor zoon Glennis Grace’

05:58

De losse handjes van Lil' Kleine

Na eerdere geruchten over mishandeling viel Jorik Scholten op 12 februari definitief door de mand toen hij verloofde Jaimie Vaes bij een ruzie aan haar haren de auto uit sleurde en haar hoofd tussen de deur klemde. Ditmaal was er geen ontkennen of ontkomen aan, want de gebeurtenis werd gefilmd. De rapper werd de cel in gegooid, maar tot op heden is hij niet vervolgd. Wel kreeg hij vlak voor het incident 120 uur taakstraf voor een eerdere mishandeling in een club. “Ieder mens maakt fouten, ik ook. En ieder mens mag zijn fouten verbeteren. Zo kijk ik erop terug”, zei hij begin oktober tegen Privé.

Rustige Lil Kleine meldt zich bij rechtbank: ‘Hoop niet dat het strijd wordt’

00:30
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lil Kleine en ex Jaimie Vaes komen niet uit verdeling van spullen

Johans kaarsenrel

Johan Derksen kwam eind april onder vuur te liggen toen hij bij Vandaag Inside vertelde dat hij een dronken en bewusteloze vrouw had gepenetreerd met een kaars. Later zwakte hij het incident, dat hij zelf een ‘jeugdzonde’ noemde, af door te zeggen dat hij de kaars alleen maar op een sokkel tussen haar benen had gezet. “Ik wilde duidelijk maken hoe mensen van mijn generatie ondeugend zijn geworden en een losbandige periode hebben meegemaakt. Ik stak mijn hand in eigen boezem”, zei hij. Toch stelde het Openbaar Ministerie een onderzoek in, maar besloot in juni te seponeren omdat niet kon worden aangetoond dat het werkelijk gebeurd is.

Rob: 'Johan Derksen kan alleen hachje redden door op te stappen'

07:44

Het drietal van Douwe Bob

Douwe Bob ontpopte zich dit jaar tot de Nick Cannon van de Nederlandse showbizz door drie keer in een half jaar tijd vader te worden bij drie verschillende vrouwen. Eind mei kondigde hij aan dat zijn zoon Elias was geboren, die hij kreeg met verloofde Anouk van Schaik. Eind 2021 kreeg Douwe ook al dochter Bobby Lou met Loes van Delft en dochter Ziggy bij een vrouw die anoniem wil blijven. “Het is wat onorthodox", zei de zanger, “maar ik ben heel blij en gelukkig.”

Douwe Bob over kinderen van meerdere moeders: 'Het is behelpen'

01:17

Juice opsnuiven

Een video van een ‘snuivende’ Taltiha Muuse ging in mei viraal toen Yvonne Coldeweijer deze op haar juicekanaal zette. Hoewel ze erbij vermeldde dat deze ‘mogelijk nep’ was, ging ze toch nat toen bleek dat de presentatrice de video voor BNR Nieuwradio in scène had gezet om aan te tonen hoe makkelijk juicekanalen met onwaarheden aan de haal gaan. Later zei Yvonne: “Ik ben niet BNR, ik ben niet NRC, ik ben niet een of andere onderzoeksjournalist. Ik ben gewoon een juicekanaal. Als ik een video ontvang van iemand die zit te snuiven, dan post ik het gewoon. Het is gewoon juice. That’s it.”

Rob Goossens: 'Juicekanalen zijn alleen bang voor John de Mol'

07:27

Waylons weigeraar

Bibi Breijman was amper bevallen van hun tweede kindje toen uitlekte dat baby daddy Waylon vreemd was gegaan tijdens haar zwangerschap. Hoewel hij eerst ontkende, kwamen de juicekanalen met zoveel bewijs dat hij wel met een schuldbekentenis moest komen. “Ik hou het allermeeste van mijn gezin en juist dat heb ik verkloot”, schreef hij op Instagram. Zelf gaf hij de schuld aan de demonen in zijn hoofd. Dat die demonen toch ergens anders zaten, bleek later uit een interview bij Boerderij van Dorst. “Door het leven, door wat dan ook, zijn er blokkades in mijn hoofd gekomen waardoor het beneden gewoon niet meer lekker werkte”, zo verklaarde hij daar.

Waylon is ervan overtuigd dat hij en Bibi uit relatiecrisis komen: 'Liefde groter dan haat'

02:09

Nick zonder Simon

Een shock ging door showbizzland toen Nick Schilder en Simon Keizer in augustus bekendmaakten in 2023 te stoppen met hun populaire muziekact Nick en Simon. Wat volgde waren talloze geruchten over onenigheid en een erg ongemakkelijk interview bij Jinek, waarbij met name Nick gefrustreerde blikken richting Simon leek te werpen. Toch zei hij daar: “We hebben geen ruzie, dat is niet waar.” Simon vertelde dat het initiatief om te stoppen van zijn kant kwam: “De lol is weg.”

Vriendschap Nick & Simon over volgens Aran: 'Niet door een deur'

03:32

Wantoestanden bij DWDD

Een jarenlange angstcultuur door ‘extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen’ van presentator Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door. Het onderzoek dat de Volkskrant in november publiceerde, was niet mals. Het zorgde ervoor dat de talkshowhost zwaar onder vuur kwam te liggen. Zijn gedrag leidde tot stress, gevoelens van onveiligheid en zelfs burn-outs bij medewerkers, concludeerden de onderzoekers in hun artikel. De NPO stelde een extern onderzoek in en Matthijs kon niet anders dan per direct opstappen. Al deelde hij nog wel even een sneer uit aan zijn voormalige werkgever. “Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk”, liet hij via het ANP weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Leo Blokhuis: 'Top 2000 a gogo is groter dan Matthijs van Nieuwkerk'

Eerste reactie Matthijs liegt er niet om: 'Doe me een lol!'

05:54

Thijs achter de tralies?

Toen een jonge vrouw naar buiten trad met aantijgingen van misbruik richting Thijs Römer, ontkende de acteur in eerste instantie: “Het verhaal over een toentertijd veertienjarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad, gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens een brug te ver.” Maar daarmee was de kous, zo bleek later, niet af. In november liet het OM weten dat het Thijs gaat vervolgen voor seksueel grensoverschrijdend gedrag. Drie vrouwen, destijds minderjarig, zouden hem beschuldigd hebben van sextortion, een vorm van seksuele afpersing.

Advocaat vermeende slachtoffers Thijs Römer heeft 'krachtig bewijs'

07:04

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!