Vincent van Rossem, Sis van Rossem, Maarten van Rossem Beeld © ANP

Overleden zus Maarten van Rossem 'dagelijks in mijn gedachten'

29 december 2022 17:12

Maarten van Rossum (79) verloor dit jaar zijn zus Sis, waarmee hij de serie 'Hier zijn de Van Rossems' maakt. De historicus denkt nog altijd veel aan zijn overleden zus, zo vertelt hij donderdagavond in 'De Slimste Mens'.

"Dit is, laten we zeggen, de eerste van mijn eigen generatie die dood gaat"

In een preview van het populaire programma is te zien dat presentator Philip Freriks over Sis begint, die in mei van dit jaar na een valpartij komt te overlijden. "Ik denk vaak aan haar", geeft Maarten toe. "Kijk: vrijwel iedereen met wie ik groot geworden ben, is dood. Je opa’s en oma’s en je ouders zijn dood. Dit is, laten we zeggen, de eerste van mijn eigen generatie die dood gaat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Clitoris-tatoeage brengt Philip Frederiks in verlegenheid in De Slimste Mens

Toch is Sis er altijd bij. Maarten legt uit: "Hoe gek het ook klinkt, als Sis binnen zou komen (…) dan zou ik dat eigenlijk heel normaal vinden. Ik heb ook jaren gedacht dat ik mijn vader gewoon op zou kunnen bellen. En dat je dan gewoon weer in gesprek gaat. Bij alle mogelijke dingen waarbij Sis natuurlijk vaak zeer uitgesproken opvattingen over had, is zij in mijn gedachten als zich zoiets dergelijks voordoet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van Rossem kraakt nieuw decor De Slimste Mens af

De Slimste Mens is maandag tot en met donderdag om 20.30 uur te zien bij NPO 1 te zien. Aan het huidige seizoen doet onder meer actrice Anniek Pheifer mee:

Anniek Pheifer 'zei al paar keer nee' tegen De Slimste Mens

01:07

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!