Rachel Hazes, André Hazes en Monique Westenberg Beeld © ANP

Dé 10 Hazes-momenten die 2022 domineerden

30 december 2022 13:12

In 2022 was het wederom Hazes wat de klok sloeg. Van geruchten over een verzoening van André (28) en Monique (45) tot zijn vermeende ruzie met Rachel (52). Wij blikken terug op 365 dagen Hazes-soap.

MAART: Zijn André en Monique weer samen?

De geruchtenmolen draait op volle toeren wanneer André na zijn Amerika-reizen gewoon weer op de bank bij zijn ex Monique Westenberg wordt gespot. In een Instagram Story deelt zij namelijk een foto van kleine André met op de achtergrond zijn vader. Later verklaarde Monique in Beau Monde dat ze nooit meer een stel zijn geweest, maar ‘een fijne vorm hebben gevonden als papa en mama’. Wel zei ze over André: “Toen hij terugkwam, stond er een heel nieuw mens voor me. Ik vond het belangrijk om te kijken hoe deze André - én papa - nu eigenlijk is. Maar het was ook verwarrend, want ik dacht: eerst was je zo, en deed je niet zo lief tegen mij, en nu ben je weer zo.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monique onthult dat André bij haar op de bank ligt

MAART: Rachel bevestigt relatie met Klaas Otto

Na eerdere geruchten bevestigt Rachel Hazes in maart haar relatie met No Surrender-oprichter Klaas Otto. Ze plaatst een intieme foto en daarbij ‘No words needed’ en een hartje. Kort daarna verschijnt op zijn Instagram een bericht: 'Mijn telefoon is gehackt door Hazes, die oude speedjunk. Ik hou van m’n vrouw Gracia Kraus', waarna Klaas weer een filmpje opneemt en zegt: “Beste volgers, dit slaat nergens op. Gracia Kraus heeft mij gehackt. Luister, Rachel Hazes is mijn meisje.” Toch is de liefde niet van lange duur, want Klaas gaat al snel weer terug naar Gracia, met wie hij deze maand trouwde en in 2023 een kindje verwacht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rachel Hazes dolgelukkig in nieuwe relatie met Klaas Otto

APRIL: André vertrekt met zijn gezin naar Amerika

André en Monique zijn definitief weer samen, schrijven vele media nadat ze met hun zoon op reis naar Amerika gaan. Monique nuanceert de geruchten echter met een Instagram-post. 'Wij checken even uit. Met én voor elkaar', schrijft ze. 'Om te kijken welke vorm we nodig hebben als gezin zullen we de aankomende weken samen zijn.' Hoewel weekblad Privé intieme foto’s van de twee in een hotelzwembad in de buurt van Orlando plaatst, is er volgens Monique van een liefdesreünie nooit sprake geweest. “We hebben beiden gezegd dat we elkaars grote liefde zijn, maar ook dat het tussen ons niet meer werkt”, sprak ze, ook in Beau Monde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Exclusief: intieme vakantiebeelden André en Monique

JULI: Toch een bruiloft voor André en Monique?

Hoofdredacteur Evert Santegoeds van Privé weet het zeker: André en Monique gaan alsnog trouwen en hun huwelijk wordt het hoogtepunt van zijn aankomende realityserie. Volgens Evert zouden ze tijdens de vakantie die ze met kleine André vieren in Thailand hun huwelijk aan het plannen zijn. “Meerdere bronnen melden Privé dat het stel definitief met elkaar verder wil”, zegt hij. Monique doet de verhalen af als ‘onzin’ en kreeg ook gelijk toen ze zei dat het ‘helemaal geen realityserie, maar een docu over André’s afgelopen jaren’ zou worden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Hazes en Monique Westenberg gespot bij juwelier in Thailand

AUGUSTUS: Roxeanne kaart traumatische jeugd aan

Roxeanne, die zich doorgaans niet mengt in de Hazes-soap, spreekt in het programma Beste Zangers openhartig over haar moeilijke jeugd. “Ik heb een heel nare vorm van heimwee, die heb ik eigenlijk in mijn jeugd gekregen. Het is een opstapeling van een hoop trauma’s”, vertelt ze, en ze verwijst naar de fase na haar vaders dood toen haar moeder besloot om een boek te gaan schrijven en negen maanden vertrok. “Ik heb daar gewoon een heel harde knauw van gehad.” Rachel doet haar verhaal af als onzin met de woorden: “Laten we het erop houden dat het vooral de rijke fantasie is van een toen nog jong meisje.” André steunt zijn moeder en zegt dat hij de berichten ‘met plaatsvervangende schaamte’ heeft gelezen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mentale gezondheid voor Roxeanne Hazes 'eeuwige strijd'

SEPTEMBER: Roxeanne zingt geen Hazes

Roxeanne Hazes kondigt aan in 2023 niet mee te doen aan Holland Zingt Hazes. In haar Instagram Stories laat de zangeres weten dat het geen makkelijke keuze is, maar dat ze er toch voor kiest om haar eigen weg te gaan. 'Er gingen al wat geruchten rond, maar voordat ik deze beslissing definitief wilde maken, heb ik mezelf nog wat bedenktijd gegeven', schrijft ze. 'Ik zong nog één keer per jaar mijn vaders liedjes. Dit was al tien jaar iets waar ik elke keer naar uitkeek, een bijzonder evenement om mijn vader te eren. Het publiek is fantastisch. Jullie zorgden ervoor dat het altijd een feestje was. Dank daarvoor.' Was het de zoveelste steek van haar moeder die de doorslag gaf?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Roxeanne Hazes doet niet mee aan Holland Zingt Hazes: 'Focus op andere dingen'

OKTOBER: Nieuwe vlam voor André

André wordt door een spion van ‘Hazoloog’ Yvonne Coldeweijer in het vliegtuig naar Dubai betrapt met zijn nieuwe vriendin Sarah Salah. Ze krijgt meteen de bijnaam Sarasaal, vernoemd naar naamgenoot Sarasoel. Hij heeft haar zelfs een ring gegeven om hun relatie officieel te maken - dezelfde als hij Sarah van Soelen gaf - en Sarah 2.0 post deze trots op haar Instagram. Maar na het verschijnen van zijn Videoland-docu en een tripje met Monique en kleine André naar Disneyland zou de liefde van zijn kant bekoeld zijn. “Na de Disney-trip is alles veranderd”, weet Yvonne te melden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sarah van Soelen lucht hart over documentaire ex André Hazes

OKTOBER: De tell all-docu van André

Met het verschijnen van zijn vijfdelige Videoland-docuserie André Hazes: Crossroads geeft de zanger eindelijk openheid. Over zijn ernstige drank- en drugsproblemen, zijn tijd in een kliniek in Spanje, zijn eetstoornis in z’n tienerjaren, zijn sportverslaving met ‘hulpmiddelen’ die mogelijk stemproblemen hebben veroorzaakt, de drie jaar dat hij zijn moeder niet sprak én over Monique over wie hij op het einde zegt: “Er is geen vrouw op de wereld van wie ik zoveel hou als van Monique.” Toch blijkt ook uit deze docu dat een relatie tussen hen niet werkt en dat ze ervoor kiezen om verder te gaan als ouders én vrienden.

Rob Goossens: 'André Hazes heeft zichzelf schop onder de kont gegeven'

02:04

NOVEMBER: Afscheidsbrief van Sarah van Soelen lekt uit

De afscheidsbrief die André Hazes vorig jaar voorlas aan ex-geliefde Sarah van Soelen belandt via een anonieme afzender op de deurmat van juicekoningin Yvonne Coldeweijer. Hierin vertelt hij dat hij op zoek moet naar zichzelf, zonder haar. Ook bevat de brief een flinke sneer aan het adres van Monique. 'De laatste zeven jaar heb ik een relatie gehad met iemand die mij en de wereld om mij heen bewust klein hield. Die mij dusdanig heeft gemanipuleerd dat ik bijna vier jaar niet met mijn moeder en zus sprak en dat ik op een veel te jonge leeftijd vader werd, terwijl ik zelf nog een kind was', schrijft André. Sarah bevestigt dat de brief echt is, maar meldt wel dat ze een andere versie heeft ontvangen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sarah van Soelen niet te zien in docuserie van André Hazes

NOVEMBER: Breekt André weer met zijn moeder?

Yvonne Coldeweijer meldt dat André definitief heeft gebroken met zijn moeder. “Wie wil er zo graag dat het uitlekt dat André Monique eigenlijk best wel vervelend vindt, manipulatief en zijn leven heeft verpest voor zeven jaar lang?” zegt ze in haar video. “André Hazes weet honderd procent zeker dat Rachel die brief naar mij heeft gestuurd. Ik weet niet wat ik heb gezegd of gedaan waardoor hij dit kan concluderen, maar feit is dat dit voor hem zo’n ontzettende shock is, iets wat hij nooit of te nimmer zag aankomen, en daarom definitief het contact met zijn moeder Rachel heeft verbroken.” Rachel blijft stug volhouden dat er niets aan de hand is en berichten van haar zoon liken. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rachel Hazes sleept Yvonne Coldeweijer voor de rechter na herplaatsen video

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!