Michelle en Barack Obama Beeld © Getty Images

Michelle Obama kon haar man Barack 10 jaar niet luchten of zien

30 december 2022 16:53

Veel mensen zien Barack (61) en Michelle (58) Obama als een echt powercouple, maar ook hun huwelijk kent de nodige dieptepunten. In een interview met het Amerikaanse televisienetwerk Revert vertelt Michelle dat ze haar man tien jaar lang niet heeft kunnen uitstaan, omdat ze destijds het gevoel heeft dat ze voor hem haar carrière op een lager pitje moet zetten.

"Ik had heel veel moeite met dat onevenwicht"

Als Barack alles op alles zet om de 44ste president van Amerika te worden, wil Michelle het liefst ook carrière maken. Maar omdat Barack het zo druk heeft en ze ook nog eens twee jonge kinderen hebben, is dat onmogelijk. Bij Michelle zorgt dit voor de nodige wrok richting haar man.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Bevooroordeelde' Barack Obama zet boek Michelle in favorietenlijst

"Toen onze kinderen jong waren, gingen we door een moeilijke periode", legt ze uit. "Tien jaar lang kon ik Barack niet uitstaan. Het huwelijk moet zogezegd in balans zijn: 50/50. Maar bij ons was het eerder 70/30. Ik had heel veel moeite met dat onevenwicht."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Officiële portretten Michelle en Barack Obama na zes jaar onthuld

Haar onvrede in die tijd heeft niet alleen te maken met Barack. De kinderen zijn ook een grote bron van frustratie. "Toen ze klein waren, waren het net terroristen. Ze hadden hun eisen en behoeften, maar ze communiceerden niet. Ze huilden de hele tijd. En omdat je van ze houdt, kun je het hen niet kwalijk nemen. Dus richtte ik mijn woede op mijn man."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Viola Davis reageert op 'kwetsende' kritiek op rol Michelle Obama

Gelukkig heeft hun relatie deze moeilijke periode overleefd en zijn ze vandaag de dag ontzettend gelukkig met elkaar. Dieptepunten horen er volgens Michelle ook gewoon bij. "Ja, we hadden tien slechte jaren, maar weegt dat op tegen dertig jaar huwelijk? Het is maar hoe je het bekijkt."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!