Najib Amhali Beeld © ANP

Najib Amhali maakt liever tijdloze show dan oudejaarsconference

1 januari 2023 07:00

Cabaretier Najib Amhali (51) is anders dan vorig jaar niet te zien met een oudejaarsconference op SBS6. De zender kiest dit jaar voor een registratie van zijn show 'Waar was ik?', die op nieuwjaarsdag voor de eerste keer op televisie wordt uitgezonden.

"Als je deze show over twee jaar uitzendt, dan kun je hem nóg kijken"

De komiek debuteerde vorig jaar met zijn oudejaarsshow Wie het weet mag het zeggen, maar de kans is klein dat er een vervolg komt. "Ik vond het heel leuk om een keer gedaan te hebben", zegt Najib tegen het ANP. "Maar het is een show die je maar één keer kan doen", vervolgt hij. Hij kiest daarom liever voor een 'tijdloze' show, zoals Waar was ik?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Najib Amhali gaat volgend jaar allereerste film regisseren: 'Spannend'

In Waar was ik? neemt Najib zijn publiek mee op een reis langs zijn leven. "De show gaat over mij en hoe ik eigenlijk aan de ellende raakte. De drugs, de drank, het gokken, en hoe ik er weer bovenop kwam", aldus Najib. "Het is een mooie, vrolijke, gezellige maar ook best wel meeslepende show over hoe het zover is gekomen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Onder meer Najib Amhali geeft les in nieuw seizoen Dream School

Hoewel Najib de voorstelling al wat langer geleden heeft gemaakt, zijn er geen dingen in de show waar hij nu anders tegenaan kijkt. "Als je een oudejaarsconference maakt, dan zijn die grappen toch over de actualiteit, over dat moment. Maar als je deze show over twee jaar uitzendt, dan kun je hem nóg kijken."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!