Albert Verlinde en Sophie Hilbrand Beeld © ANP

Albert Verlinde en Sophie Hilbrand begraven na 13 jaar strijdbijl

3 januari 2023 11:52

Als Sophie Hilbrand (47) in 2009 besluit Albert Verlinde (61) een koekje van eigen deeg te geven, start ze een aanhoudende vete met de presentator. Daar is nu een einde aan gekomen, vertelt de theaterproducent in 'Veronica Superguide'.

"Op een gegeven moment moet je ook zeggen: en door"

De ruzie tussen de twee ontstaat dertien jaar geleden als Sophie namens BNN de fictieve prijs 'Het Gouden Oor' aan Albert uitreikt, vanwege zijn verdiensten als RTL Boulevard-deskundige. Wat de presentator op dat moment niet weet, is dat er afluisterapparatuur in de prijs verstopt zit. Pas na 2,5 uur komt de presentator tot de ontdekking dat hij wordt afgeluisterd en hij is woest. Hij stapt dan ook naar de rechter, die bepaalt dat de opnames niet mogen worden uitgezonden en BNN een boete krijgt van 3.250 euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Albert Verlinde haalt uit naar NPO-leiding: 'Domme kippetjes'

Als Sophie vijf jaar later besluit om Ruud Schepers - de man die Alberts huwelijk met Onno Hoes om zeep helpt - te interviewen voor haar programma Je Zal Het Maar Zijn, knapt er bij Albert pas écht iets. Toch heeft hij inmiddels de strijdbijl begraven, zo stelt hij in de gids. "Op een gegeven moment moet je ook zeggen: en door", aldus de 61-jarige. 

Hij vervolgt: "Ik heb naderhand wel contact gehad met Sophie, we zaten samen in programma’s en ik ken haar partner Waldemar (Torenstra, red.) ook goed. Daar heb ik veel mee gewerkt. Ik heb uiteindelijk gelijk gekregen, dat het niet kon. Prima, tel je zegeningen, en door."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sophie Hilbrand over ontslag Fidan en Renze: 'Had hen niet kunnen redden'

Over Waldemar gesproken: de acteur is onlangs te zien in Five Live, een serie van Linda de Mol. Of er een tweede seizoen komt vertelt hij in onderstaande video:

Waldemar Torenstra reageert op kijkcijferhorror Five Live

00:45