Patrick Martens Beeld © ANP

Patrick Martens worstelt met zelfacceptatie: 'Ben ik niet te gay?'

4 januari 2023 16:03

Acteur en presentator Patrick Martens (44) is sinds zijn 23e uit de kast, maar worstelt in zijn veertiger jaren nog steeds met zelfacceptatie rondom zijn seksualiteit. Dat deelt hij in de podcast 'Darmstad FM' van Tina de Bruin (47).

"Dat blijft altijd wel een zoektocht" 

De presentator legt uit dat het 'hele proces van zelfacceptatie toch een struggle blijft' in zijn leven. Hij vindt het moeilijk hoe hij zichzelf het beste kan presenteren. "Hoe laat je jezelf zien? Ben ik dan niet te gay? Ben ik dan wel mezelf? Maar ja, wie ben ik dan? Maar hoe vrouwelijk ben ik of hoe mannelijk ben ik? Dat vind ik altijd ingewikkelde vraagstukken." Ondanks dat wijsheid met de jaren komt, geeft Patrick toe dat hij nog steeds niet helemaal weet hoe hij zijn seksualiteit moet uiten naar de buitenwereld. "Daar heb ik nog steeds niet echt antwoord op. Dat blijft altijd wel een zoektocht." 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patrick Martens zit nog altijd met exit GTST in maag: 'Was heel pijnlijk'

Ook in zijn huidige relatie merkt Patrick dat hij worstelt met zijn identiteit. Zijn jongere vriend, van 34, zou volgens hem 'veel vrijer en opener' zijn dan hij zelf. "Die pakt me vast en die zoent me op straat en dan zit ik gelijk in een soort freeze. Dan denk ik: nee joh, daar heb ik helemaal geen zin in. Dat vind ik zo erg. Dat vind ik zo stom." De reden waarom hij het moeilijk vindt om op straat intiem te zijn met zijn partner, is omdat hij het gevoel heeft dat hij wordt aangekeken. "Daar word ik ongemakkelijk van. Dat vind ik onprettig." 

Even voorstellen: dít is de nieuwe vriend van Patrick Martens

01:03
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patrick Martens vertelt stralend over nieuwe liefde in Koffietijd

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!