Donny Roelvink blijft ondanks ziekte positief: 'Rechtdoor is de enige manier'

01:18

Donny Roelvink vertelt hoe hij erachter kwam dat hij kanker had

6 januari 2023 13:10

Donny Roelvink (25) krijgt een flinke klap als hij eind 2022 te horen krijgt teelbalkanker te hebben. Hoewel er geen uitzaaiingen worden gevonden na zijn operatie, moet de 25-jarige de komende jaren 'waakzaam wachten'. En dat vindt hij best spannend, zo vertelt de Roelvink-telg vrijdagochtend in de radioshow 'Start met Fernando' van Fernando Halman (41).

"Ik heb gewoon naar mijn lichaam geluisterd"

"Ik had eigenlijk, heel plat gezegd, een paar weken geleden pijn aan mijn kruis", vertelt Donny eerlijk. "Ik werd wakker in de ochtend en voor de mannen, die herkennen dat gevoel misschien wel, het was eigenlijk net alsof ik er een trap in had gehad." Op dat moment denkt de Roelvink-telg dat hij misschien die nacht oncomfortabel heeft gelegen, omdat de pijn even later weer wegtrekt. Maar een paar weken daarna komt de pijn terug, en dat vindt Donny toch wel verdacht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Donny Roelvink opgelucht na uitslag: 'Het beste scenario'

Hij besluit daarom aan de bel te trekken, omdat hij aanvoelt dat er iets niet pluis is. "Ik heb gewoon naar mijn lichaam geluisterd en ben de volgende dag naar de huisarts gegaan, die heb ik ernaar laten kijken", vervolgt Donny zijn verhaal. De huisarts stuurt hem vervolgens door om een echo te laten maken en dan wordt al snel duidelijk dat het mis is. "Je wil er niet aan denken, maar toch voelde ik in mijn lichaam dat het wellicht kanker zou kunnen zijn."

Donny: "Ik weet nog dat ik in de wachtkamer zat te denken wat ik zou eten die avond (…), niet wetende dat vijf minuten later mij gewoon verteld werd dat ik teelbalkanker had. Dan zakt de grond onder je voeten vandaan, staat je wereld op z’n kop en twee seconden dacht ik echt: dit is het dan. Dat dacht ik."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Donny Roelvink dankbaar voor 'onwerkelijke' hoeveelheid steun

Donny wordt meteen geopereerd en onlangs wordt duidelijk dat hij geen verdere uitzaaiingen heeft en daardoor geen nabehandelingen hoeft te krijgen en ook geen chemotherapie nodig heeft. Voor nu moet hij 'waakzaam wachten' en krijgt de realityster om de drie maanden check-ups en echo’s om te boel in de gaten te houden. "Ook dat is een beetje spannend. Het doet mentaal wel iets met je", aldus de zoon van Dries Roelvink. "Maar ik moet zeggen dat ik er wel positief insta."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Donny Roelvink viert 25e verjaardag in ziekenhuis: 'Jij komt sterker terug'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!