Beeld © Instagram @lena.nhds

Lena uit EOTB over donkere periode: 'Zag het nut niet meer in'

7 januari 2023 15:03

Lena is misschien wel één van de meest spraakmakende kandidaten die heeft mee gedaan aan 'Ex on the Beach: Double Dutch'. Toch heeft de realityshow haar niet alleen maar mooie dingen gebracht: in de podcast Fucked Up Social Life vertelt ze dat niet goed voorbereid was op wat er allemaal op haar af zou komen. Ook is ze bijzonder openhartig over een donkere periode in haar leven waarin ze het allemaal even niet meer zag zitten.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113. 

"Ik had niet het gevoel dat ik nog een doel had in het leven"

Na Ex on the Beach is ze in één klap een bekende Nederlander. En dat is niet altijd even makkelijk, zo legt ze uit. "Ik had het gevoel dat er te veel om mij heen gebeurde. Niemand had mij hierop voorbereid. En ondanks dat ik veel reacties kreeg, waren er gewoon te veel ogen op mij gericht."

Als dan ook nog eens haar relatie uitgaat, belandt ze helemaal in een zwart gat. "Ik zat er op dat moment helemaal doorheen en was helemaal kapot van de breuk. Ik had er geen zin meer in eigenlijk." Als host Janice Blok haar vraagt waar ze dan geen zin meer in had, antwoordt ze: "Ja, in life. Ik zag het nut er niet meer van in om iets te doen en ik had niet het gevoel dat ik nog een doel had in het leven." Op de vraag of ze in de periode suïcidaal was, reageert Lena bevestigend. "Ja, eigenlijk wel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wow! Zo zag je Lena uit Ex On The Beach nog nooit

In deze periode voltrekt zich ook nog eens een ramp, als Lena in 2019 een eenzijdig auto-ongeluk veroorzaakt omdat ze naar eigen zeggen 'met een ballon in haar bek' achter het stuur is gekropen. Er zitten op dat moment nog twee andere vriendinnen bij haar in de auto, maar die blijven gelukkig ongedeerd. Lena vertelt dat ze op dat moment 'zwaar verslaafd' is aan de ballonnen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Heftig: EOTB-Lena's lippen ondergaan extreme transformatie

"Ik doe het nog steeds wel af en toe, maar thuis doe ik het niet echt meer. In die periode zat ik aan één stuk door aan die tanks. Ik heb niet normaal veel geld daaraan uitgegeven." Lena vertelt dat ze destijds op stond met een ballon en ook weer naar bed ging met een ballon. Volgens haar is het überhaupt een wonder dat ze nog kan lopen na het heftige gebruik.

Gelukkig gaat het inmiddels weer wat beter met haar. "Ik ben nu nog alles aan het verwerken, en binnenkort ga ik in therapie. De depressie was een opstapeling van allemaal gebeurtenissen, en het heeft tijd nodig om die een plekje te geven. Maar ik ben op dit moment al veel gelukkiger", aldus Lena. 

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!