Echte Gooische Moeders Beeld © ANP

Echte Gooische Moeders-sterren Bo en Leslie kilo's afgevallen: 'Schrok van mezelf'

11 januari 2023 07:28

Met een druk gezin cijfer je jezelf al snel weg. 'Echte Gooische Moeders'-ster Bo Wilkes (36) ziet haar lichaam dan ook langzaam veranderen na drie kinderen. En dat doet iets met haar (mentale) gezondheid. "Ik zit nu bijna op 75 kilo en dat doet psychisch gezien echt wat met me", vertelt de realityster in het blad 'Happy in Shape'. Goede vriendin Leslie Keijzer (32) kan erover meepraten. Ook zij is de strijd tegen de kilo's aangegaan.

"Ik voelde me gewoon echt niet lekker in mijn vel"

"Als ik mijn lijf zie, is het helemaal niet te dik, ik ben best wel goed in shape, dus ik besef ook goed dat het maar een getalletje is", vertelt moeder van drie en Bourgondiër pur sang Bo in het tijdschrift. Dat ze toch wat kilo’s kwijt wil, is omdat wat meer vet rond je ingewanden risico's met zich meebrengt. Ook voelt ze zich 'gewoon beter' als ze wat strakker in haar vel zit. Daarom is Bo begonnen met het aanmeten van een nieuwe levensstijl.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pauline Wingelaar onderneemt actie: 'Krijg altijd de vraag of ik zwanger ben'

Hoewel er van haar dus wel een paar kilo’s af mogen, vindt Bo dat je blij moet zijn met wie je bent. Ze adviseert: "Heb je een litteken, wees er trots op, want je draagt een verhaal met je mee. Ook plussizemodellen die hun volle lichaam omarmen, vind ik superknap. Al moet gezondheid altijd vooropstaan." 

Bo valt dan ook op een gezonde manier af en is regelmatig in de sportschool te vinden. "Ik merk dat het sporten me ook mentaal op de been houdt. Als ik een week niet sport, zit ik sikkeneurig thuis en heb ik een veel korter lontje", aldus de Videoland-ster.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Echte Gooische Moeders Pauline en Bo onzeker over bikinibody: 'Beter een burkini'

Ook vriendin Leslie Keijzer is inmiddels al acht kilo kwijt en voelt zich een stuk 'happier'. "Niet eens per se vanwege de kilo’s, ik voel me gewoon echt fitter en heb meer energie", vertelt ze. Leslie zet de knop om nadat ze zichzelf terugziet in Echte Gooische Moeders: La Dolce Vita. "Ik schrok ervan", geeft ze toe. "Mijn haar was te lang en onverzorgd en ik had zo’n opgezet gezicht. Ik woog ook bijna 80 kilo, dat was echt te veel voor mijn lengte van 1 meter 63. (…) Toen ik thuiskwam, dacht ik: ik wil dit niet meer. Ik voelde me gewoon echt niet lekker in mijn vel."

Door kleine aanpassingen in haar eetpatroon door te voeren, zoals ’s ochtends meteen wat eten, is Leslie kilo’s afgevallen. Een strikt dieet volgt ze verder niet. Het gaat vooral om balans: "Ik wil ook blijven genieten. Als we kibbeling halen, eet ik één stukje in plaats van die hele bak. Ik ontzeg mezelf niets, ik heb alleen een beetje geminderd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Echte Gooische Moeder Leslie vernoemt zoon naar Manuel Broekman

Fysiek zit ze nu een stuk lekkerder in haar vel, maar voor de moeder is je mentaal goed voelen net zo belangrijk. Ze gaat dan ook al jaren na een psycholoog, volgt ademhalingssessie en doet yoga. En niet zonder reden: "Ik heb de laatste tijd weer paniekaanval­len. Bang voor een terugval qua depressie ben ik niet echt. Ik heb alles nu veel meer onder controle, die ademhalingssessies helpen me daar heel erg bij."