Eddie Murphy Beeld © ANP

Eddie Murphy sneert naar Will Smith in bedankspeech Golden Globes

11 januari 2023 08:26

Eddie Murphy (61) heeft in zijn bedankspeech tijdens de uitreiking van de Golden Globes, waar hij een oeuvreprijs in ontvangst nam, een grap gemaakt over Will Smith (54) en zijn vrouw Jada Pinkett Smith (51). Het was een verwijzing naar het incident bij de Oscars vorig jaar, toen Will presentator Chris Rock (57) sloeg omdat hij een grap maakte over Jada.

"Houd de naam van Will Smiths vrouw uit je fucking mond!"

"Er is een duidelijk plan dat je kan volgen om succesvol te zijn en voorspoed, een lang leven en gemoedsrust te hebben", zei Eddie aan het einde van zijn speech. "Ik doe dat al mijn hele leven, het is heel simpel. Doe deze drie dingen: betaal je belastingen, bemoei je met je eigen zaken en houd de naam van Will Smiths vrouw uit je fucking mond!"

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Will Smith verschijnt voor het eerst weer op de loper na de Oscars: neemt gezin mee

De grap is een verwijzing naar wat Will vorig jaar riep tegen Chris nadat hij een grap had gemaakt over het korte kapsel van zijn vrouw. Ze lijdt echter aan de ziekte alopecia, een aandoening waardoor ze gedeeltelijk of helemaal kaal wordt. Smith stormde het podium op en gaf de presentator een klap in het gezicht, waarna hij weer ging zitten en riep 'houd de naam van mijn vrouw uit je fucking mond'.

'Excuses Will Smith teleurstellend en laat'

04:51