Beeld © ANP

Lil Kleine krijgt omgangsregeling met zoontje Lío

17 januari 2023 16:19

Lil Kleine (28) heeft vandaag in de rechtbank in Den Haag een overwinning behaald: zijn advocaat Patrice Katz laat weten dat hij een omgangsregeling krijgt met zijn zoontje Lío (3). Jorik Scholten, zoals de rapper echt heet, mag zijn zoontje eerst twee keer per week facetimen. "Daarna kan er voorzichtig aan begeleid contact op Ibiza of in Nederland zijn", aldus Kim Beumer, de advocaat van Jaimie Vaes (33), de ex van Jorik.

"Hij is er heel erg blij mee"

Jorik en Jaimie stonden dinsdag voor de rechter in Den Haag voor een omgangsregeling voor hun zoon Lío. Jorik spande de zaak aan. Hij had zijn zoon naar eigen zeggen al een jaar niet gezien. "Hij is er heel erg blij mee", aldus Patrice. "Voor hem was het belangrijk dat er hier een begin wordt gemaakt. De zaak speelde zich af achter gesloten deuren omdat er een jong kind bij is betrokken."

Lil Kleine wil weer goede vader voor Lío kunnen zijn: 'Mis hem'

02:32
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rechter doet uitspraak: spullen Lil Kleine en Jaimie Vaes verdeeld

"Wat voor nu het belangrijkste is, is dat er voorlopige afspraken zijn gemaakt en dat er een professional komt die het gaat begeleiden op een goede manier", zegt Kim. "Hij mag beginnen met een beetje videobellen. Elke week twee keer. Dat het een klein beetje gewenning kan opleveren. Er komt een mediator bij die meneer Scholten en Lío gaat begeleiden. Daarna kan er voorzichtig aan begeleid contact op Ibiza of in Nederland zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaat Jaimie Vaes: 'Horloges stukje emotionele waarde'

Volgens de advocaat Jorik heeft hij zijn zoon na de geboorte wel erkend, maar heeft Jaimie zijn ouderlijk gezag nooit goedgekeurd. Volgens de advocaat van Jaimie liggen de zaken 'iets genuanceerder'. Mocht Jorik mee willen beslissen over zaken als waar Lío naar school gaat en of hij verhuist, dan heeft hij ouderlijk gezag nodig.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jaimie Vaes gunt Lil Kleine vervolg carrière: 'Iedereen verdient tweede kans'

Het Openbaar Ministerie (OM) doet momenteel nog onderzoek naar Jorik. Het onderzoek werd half februari gestart. Het OM liet toen weten de rapper te verdenken van een poging tot zware mishandeling van Jaimie. Jorik werd half februari aangehouden nadat beelden naar buiten waren gekomen waarop te zien was dat hij Jaimie met haar hoofd tussen een autodeur klemde. De rapper bracht als gevolg daarvan drie nachten door op het politiebureau in Amsterdam. Vlak na het incident brak Jaimie met Jorik. Zij liet begin april in een interview op televisie weten dat zij aangifte tegen haar ex had gedaan.

Lil Kleine in tranen na uitspraak rechter: 'Buitengewoon blij'

02:15

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!