Roxeanne, André en Rachel Hazes Beeld © ANP

Hazes-soap krijgt vervolg: verzweeg Rachel onderdeel testament?

18 januari 2023 12:49

'Een nieuw, verbijsterend hoofdstuk in de Hazes-saga', zo noemt tijdschrift 'Privé' het nieuws dat het vandaag brengt rond Hazes-matriarch Rachel (52), nota bene op de dag dat dochter Roxeanne 30 wordt. Rachel zou volgens het blad jarenlang hebben verzwegen dat niet zijzelf, maar alleen haar kinderen - Rox en André (28) - de erfgenamen zijn van de overleden zanger.

Begin januari kwam naar buiten dat Roxeanne haar moeder voor de rechter sleept vanwege de erfenis van haar vader. Dat doet Rox overigens niet alleen, maar samen met een oud-bewindvoerder, die gezag had nadat André Hazes sr. in 2004 kwam te overlijden. Het tweetal vermoedt dat Rachel niet eerlijk is geweest over wat er in het testament van haar overleden man staat, dat drie jaar voordat hij stierf zou zijn opgesteld.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Roxeanne Hazes sleept moeder Rachel voor de rechter om erfenis

Rachel zou wel degelijk genoemd worden als erfgename in het testament van haar overleden man, maar daar blijken volgens Privé een paar haken en ogen aan te zitten. In een bijzondere clausule zou staan dat Rachel niets zou erven als zij zou zijn gescheiden van André sr, óf als er een procedure daartoe zou zijn opgestart.

En daar lijkt het probleem te liggen. Rachel is naar verluidt vóór het overlijden van haar partner een echtscheidingsprocedure begonnen, die nooit is doorgezet.

Ondanks dat ze de echtelijke woning had verlaten en volgens het weekblad uitweek naar 'een soort vakantiewoninkje, iets verderop', bleef zij voor André sr. zorgen toen het slechter met zijn gezondheid ging. De zanger had namelijk gehoorverlies en kreeg te horen dat hij op den duur doof zou worden, iets wat hem enorm aangreep. 'Rachel trok zich dat verdriet zo aan dat ze besloot terug te keren naar de echtelijke woning', schrijft Privé. Met de echtscheidingsprocedure zou daarna niets meer gedaan zijn. Niet doorgezet dus, maar ook niet ingetrokken.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Boek over André Hazes met 'nieuwe feiten' op komst

Roxeanne was elf jaar oud toen haar vader overleed, haar jongere broer André tien. Hun zou nooit eerlijk zijn verteld hoe het precies zat in het testament. Pas recent zou Rox vragen zijn gaan stellen over de exacte inhoud daarvan, vragen die vervolgens moeilijk te beantwoorden bleken. Daarom wil zij de waarheid nu, samen met de oud-bewindvoerder, boven water krijgen. Het kort geding dient op 9 februari in de rechtbank van Utrecht.

Royce de Vries, de advocaat van Rachel, wil tegenover Privé niet inhoudelijk reageren op de kwestie. Bernard Tomlow, de woordvoerder van Roxeanne, zegt dat het kort geding in een mum van tijd ingetrokken kan worden, mits 'de relevante documenten worden overlegd en die blijken te kloppen'.

Update: inmiddels hebben de advocaten van Rachel wél gereageerd tegenover RTL Boulevard. Hun statement lees je hier.

Meer over de zaak zie je in onderstaande video.

Roxeanne sleept Rachel voor de rechter om erfenis: wat valt er nog te verdelen?

07:10

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!